FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: HSU iznimno zadovoljan izbornim rezultatima u Istri

PULA,17. svibnja 2005.(Hina) - Predsjednik Hrvatske strankeumirovljenika (HSU) za Istarsku županiju Silvano Hrelja na današnjojje konferenciji za novinare u Puli izrazio zadovoljstvo rezultatima postignutima na lokalnim izborima s obzirom na to da je od 21 njihoveliste čak njih 19 ušlo u općinska i gradska vijeća te u županijskuskupštinu.
PULA,17. svibnja 2005.(Hina) - Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) za Istarsku županiju Silvano Hrelja na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli izrazio zadovoljstvo rezultatima postignutima na lokalnim izborima s obzirom na to da je od 21 njihove liste čak njih 19 ušlo u općinska i gradska vijeća te u županijsku skupštinu.

Po njegovim riječima, shodno tim rezultatima, HSU će u novim općinskim i gradskim vijećima imati ukupno 29 vijećnika, a osobito je zadovoljan rezultatima u Pićnu gdje je ta stranka dobila tri vijećnika, Labinu gdje će u budućem vijeću također sjediti tri njihova vijećnika, te u Puli gdje je HSU osvojio četiri mandata.

"Ništa manje nismo zadovoljni ni rezultatima za županijsku skupštinu u kojoj ćemo ubuduće imati četiri vijećnika. To su inače najbolji rezultati Hrvatske stranke umirovljenika u svim hrvatskim županijama", napomenuo je Silvano Hrelja dodavši kako su građani na lokalnim izborima očito nagradili njihov trud i principijelnost.

O mogućoj suradnji s IDS-om i ulasku u županijsko poglavarstvo Hrelja je rekao da IDS-u, uz partnera SDP, za formiranje vlasti ne trebaju glasovi HSU-a. No, ako IDS smatra i ako je njima u interesu veća koalicija za upravljanje Istrom, dodao je on, HSU je spreman za razgovor, ali uvijek na osnovi svojega izbornog programa.

Nositeljica HSU-a za Pulu Vesna Petrović potvrdila je kako se sastala s nositeljem koalicijske liste IDS-SDP Valterom Drandićem i to je, kako je rekla, "jedina ponuda za razgovore koju je HSU dobio oko formiranja buduće vlasti u Puli".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙