FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS i HDZ sastavljaju vlast u Međimurskoj županiji

ČAKOVEC, 28. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednici međimurskog HNS-a iHDZ-a, Josip Posavec i Vladimir Ivković, danas su u Čakovcu potpisaliSporazum o poslijeizbornoj suradnji, kojim je utvrđeno da će te dvijestranke - s 22 od ukupno 41 vijećnika u Županijskoj skupštini -obnašati vlast u Međimurskoj županiji.
ČAKOVEC, 28. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednici međimurskog HNS-a i HDZ-a, Josip Posavec i Vladimir Ivković, danas su u Čakovcu potpisali Sporazum o poslijeizbornoj suradnji, kojim je utvrđeno da će te dvije stranke - s 22 od ukupno 41 vijećnika u Županijskoj skupštini - obnašati vlast u Međimurskoj županiji.

Dogovoreno je da će novi međimurski župan biti Josip Posavec (HNS) , a predsjednik Skupštine Međimurske županije Vladimiru Ivkoviću (HDZ).

Na proteklim lokalnim izborima HNS je, od ukupno 41-og, dobio 15 vijećničkih mjesta u Skupštini Međimurske županije, SDP je dobio 13, HDZ sedam, a HLSL šest vijećničkih mjesta.

Koalicijskim sporazumom definirano je također da HDZ-u pripada mjesto jednog zamjenika župana, dok je drugo ponuđeno ostalim strankama koje su prešle izborni prag, dakle HSLS-u i SDP-u.

"Ako njihova čelništva ne prihvate ponudu bit će u oporbi, a HNS u tom slučaju najavljuje ukidanje jednog dožupanskog mjesta i jačanje stručnih službi Županije obrazovanim ljudima", rekao je Josip Posavec.

Dodao je da još uvijek očekuje razgovore s HSLS-om i SDP-om kako bi svi zajednički radili na razvoju Međimurja.

Također je napomenuo da će temeljni kriterij biti stručno znanje, odnosno da će svi članovi županijske izvršne vlasti trebati biti visokoškolsko obrazovani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙