FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednica krapinsko-zagorske Skupštine Sonja Borovčak (SDP)

KRAPINA, 14. lipnja 2005. (Hina) - Na utemeljiteljskoj sjedniciSkupštine Krapinsko-zagorske županije Sonja Borovčak (SDP) izabrana jeza predsjednicu Skupštine.
KRAPINA, 14. lipnja 2005. (Hina) - Na utemeljiteljskoj sjednici Skupštine Krapinsko-zagorske županije Sonja Borovčak (SDP) izabrana je za predsjednicu Skupštine.

Njezin je izbor podržalo 28 vijećnika.

Potpredsjednica Skupštine je Zdenka Grilec iz HSU-a, dok drugi potpredsjednik nije izabran jer je HDZ povukao svoju kandidaturu.

Novoizabrana predsjednica Skupštine Sonja Borovčak predložila je da se dnevni red sjednice dopuni točkom izbora krapinsko-zagorskog župana. Tomu se usprotivio HDZ, tvrdeći da bi se takvim dopunjavanjem dnevnoga reda kršio zakon. Nakon stanke, odlučeno je da će novi župan biti izabran na sljedećoj sjednici.

Naime, prema potpisanom sporazumu između koalicije SDP-HNS-LS, zatim HSS-a te HSU-a, prve će dvije godine županica biti Vlasta Hubicki iz HSS-a, a u drugom dijelu mandata zamijenit će ju Sonja Borovčak. Kandidati za zamjenike županice su Zorko Vidiček (SDP) i Davor Gredičak (HNS).

Na svibanjskim je izborima u krapinsko-zagorskoj Skupštini najviše mandata osvojio HDZ - 18, zatim koalicija SDP-HNS-LS 15, HSS 9, ZDS-HSLS 5, te HSU 4 mjesta u Skupštini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙