FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Beču predstavljen časopis o hrvatskoj povijesti

BEČ, 14. lipnja 2005. (Hina) - U austrijskom Institutu zaistočnoeuropsku povijest sveučilišta u Beču predstavljen je prvi brojčasopisa o hrvatskoj povijesti "Review of Croatian History" nanjemčakom i engleskom jeziku.
BEČ, 14. lipnja 2005. (Hina) - U austrijskom Institutu za istočnoeuropsku povijest sveučilišta u Beču predstavljen je prvi broj časopisa o hrvatskoj povijesti "Review of Croatian History" na njemčakom i engleskom jeziku.

Časopis je prošlog tjedana objavio Hrvatski institut za povijest.

Na sinoćnjem predstavljanju časopisa predstojnik Instituta za istočnoeuropsku povijest Arnold Suppan istaknuo je njegovu važnost za međunarodnu zajednicu povjesničara. Časopis je doprinos povijesti srednje Europe, a prikazuje europske perspektive nove hrvatske povijesti", rekao je Suppan. Dodao je da kod svake mlade države postoji opasnost da se povijest previše nacionalizira, usredotočuje na vlastite teme i izvore, a premalo ide preko granica.

Ravnatelj Hrvatskog instituta za povijest Milan Kruhek kazao je da predstavljanje u Beču znači i simboličko otvaranje hrvatske povijesti europskoj javnosti. "Hrvatski povijesni godišnjak donosi najvažnije radove nastale u istraživanju hrvatske povijesti u proteklom jednogodišnjem razdoblju", rekao je.

Predstavljanje časopisa organiziralo je hrvatsko veleposlanstvo u Austriji, austrijski Institut za istočnoeuropsku povijest i Hrvatski institut za povijest.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙