FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin u poljskom časopisu postao Putinokio

VARŠAVA, 18. svibnja 2005. (Hina/AP) - Poljski časopis Wprost pozvaoje svoje čitatelje, nakon moskovske proslave 60. obljetnice završetkaDrugog svjetskog rata, da pošalju ruskom predsjedniku Vladimiru Putinurazglednicu na kojoj on ima dugi Pinokijev nos koji mu je narastaozbog lažne verzije povijesti.
VARŠAVA, 18. svibnja 2005. (Hina/AP) - Poljski časopis Wprost pozvao je svoje čitatelje, nakon moskovske proslave 60. obljetnice završetka Drugog svjetskog rata, da pošalju ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu razglednicu na kojoj on ima dugi Pinokijev nos koji mu je narastao zbog lažne verzije povijesti.

Već postojeći anti-ruski osjećaji u Poljskoj još su pojačani Putinovim govorom na Crvenom trgu u kojem nije osudio sovjetsku invaziju Poljske čemu su se mnogi nadali.

U odgovoru, ovotjedni broj časopisa objavio je već adresiranu razglednicu na kojoj piše "Pozdravi za Putinokia" iznad kompjuterski obrađene Putinove slike.

Na drugoj strani kratak je tekst na poljskom i ruskom kojim se od Putina traži da se ispriča što nije osudio tajni nacističko-sovjetski pakt iz 1939. godine.

Na razglednici se također kaže da se Poljaci osjećaju poniženima što je Putin zahvalio talijanskim i njemačkim antifašistima, ali nije spomenuo poljsku žrtvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙