FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Svoga tela gospodar" najbolja predstava

VINKOVCI, 23. svibnja 2005. (Hina) - "Svoga tela gospodar" SlavkaKolara, u izvedbi Kazališta Komedija iz Zagreba, proglašena jenajboljom predstavom u cjelini na ovogodišnjem, 12. festivalu glumca,priopćeno je u ponedjeljak iz Press centra Festivala glumca.
VINKOVCI, 23. svibnja 2005. (Hina) - "Svoga tela gospodar" Slavka Kolara, u izvedbi Kazališta Komedija iz Zagreba, proglašena je najboljom predstavom u cjelini na ovogodišnjem, 12. festivalu glumca, priopćeno je u ponedjeljak iz Press centra Festivala glumca.

Nagrade za najbolje ženske uloge ocjenjivački sud dodijelio je Vanji Čirić za ulogu Rože u predstavi "Svoga tela gospodar" i Anji Šovagović-Despot (na slici) za ulogu Žene u predstavi "Prije sna" Lade Kaštelan, u izvedbi Dramskog kazališta Gavella Zagreb.

Nagrade za najbolju mušku ulogu dodijeljene se Draganu Despotu za ulogu Doktora u predstavi "Na rubu pameti" Miroslava Krleže, Scene "Strozzi" HNK Zagreb u suradnji s Maticom hrvatskom te Drašku Zidaru za ulogu Eddyja u predstavi "Gagarinov prečac" Gregorya Burkea u izvedbi Kazališta Virovitica.

Odlukom ocjenjivačkog suda najboljom mladom glumicom do 28 godina proglašena je Renata Sabljak za ulogu Marice u "Svoga tela gospodar" i Male Do u "Čarobnoj flauti" Sunnya Suninskog Gradskog kazališta "Žar ptica" iz Zagreba.

U ocjenjivačkom sudu Festivala su Božidarka Frait, Josip Bobi Marotti i Siniša Popović. Izbornica 19 predstava koje su odigrane na ovogodišnjem Festivalu je Anja Šovagović-Despot.

Festival glumca završava u ponedjeljak navečer uručivanjem nagrada za najbolju predstavu i najbolje glumce.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙