FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izvanredno zasjedanje skupštine RS o reformi policije

BANJALUKA, 20. svibnja 2005. (Hina) - Skupština Republike Srpske (RS)sastat će se na izvanrednom zasjedanju 30. svibnja radi rasprave oreformi policije nakon što su razgovori o tome prekinuti prošlogtjedna na razini države jer su srpski predstavnici protiv ponuđenihrješenja.
BANJALUKA, 20. svibnja 2005. (Hina) - Skupština Republike Srpske (RS) sastat će se na izvanrednom zasjedanju 30. svibnja radi rasprave o reformi policije nakon što su razgovori o tome prekinuti prošlog tjedna na razini države jer su srpski predstavnici protiv ponuđenih rješenja.

Političke stranke iz RS ne pristaju na novu regionalnu organizaciju policije kojom bi se poništile granice entiteta kao ni na ukidanje entitetskih ministarstava unutarnjih poslova, što je sve predviđeno novim rješenjima, koja podržavaju stranke iz Federacije BiH kao i Europska komisija (EK).

Nakon što su propali razgovori o reformi policije, predstavnici EK

su ponovili da je reforma policije jedan od uvjeta za početak pregovora o pridruživanju EU.

Gradski odbor Srpske demokratske stranke (SDS) u petak je priopćio da ne prihvaća reformu policije Republike Srpske odnosno uspostavu takve strukture koja izlazi iz okvira Daytonskog sporazuma, što je i stajalište Glavnog odbora stranke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙