FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Erste bank najbolji ponuđač za Novosadsku banku

ZAGREB/BEČ, 18. svibnja 2005. (Hina) - Srpska Agencija za osiguranjedepozita, sanaciju, stečaj i likvidaciju banaka objavila je danas daje Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG odabrana kaonajbolji ponuđač na natječaju za privatizaciju Novosadske banke a.d.,navodi se u priopćenju Erste banke.
ZAGREB/BEČ, 18. svibnja 2005. (Hina) - Srpska Agencija za osiguranje depozita, sanaciju, stečaj i likvidaciju banaka objavila je danas da je Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG odabrana kao najbolji ponuđač na natječaju za privatizaciju Novosadske banke a.d., navodi se u priopćenju Erste banke.

Ta je banka ponudila 73,16 milijuna eura za 83,28 posto dionica Novosadske banke što odgovara 3,3 puta većoj vrijednosti u odnosu na onu koja je za Novosadsku banku zadnjeg dana prošle godine utvrđena na iznos od 26,4 milijuna eura, po IFRS međunarodnom standardu financijskog izvještavanja.

Erste banka planira kroz idućih 18 mjeseci obaviti restrukturiranje Novosadske banke, a do 2009. ukupno će kroz dokapitalizaciju biti uloženo 35 milijuna eura.

Ukupna aktiva Novosadske banke zadnjeg dana prošle godine iznosila je 132,3 milijuna eura, što predstavlja 2,4 posto udjela na srpskom bankarskom tržištu. S udjelom na tržištu od 10 posto Novosadska banka je druga najveća banku u Vojvodini.

Banka ima 873 zaposlenih u 71 filijali koji pružaju usluge za oko 260 tisuća klijenata.

Transakcija je trenutno predmet odobrenja od strane regulativnih tijela u Srbiji (Narodna banka Srbije) i Austriji (Financial Markets Authority i Cartel Court), a potpisivanje kupoprodajnog ugovora očekuje se do kraja lipnja ove godine, navodi se u priopćenju Erste bank.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙