FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 12.30 sati

ZAGREB, 14. lipnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do12.30 sati:
ZAGREB, 14. lipnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

FRANKFURT - Godinu dana prije Svjetskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj, u zemlji domaćinu SP-a, od 15. do 29. lipnja održat će se sedmo izdanje Kupa konfederacija. Na Kupu će sudjelovati osam reprezentacija podijeljenih u dvije skupine po četiri. U Skupini A igrat će Njemačka, Argentina, Australija i Tunis, a u skupini B Grčka, Brazil, Japan i Meksiko. Utakmice će se igrati u pet gradova (Frankfurt, Hannover, Koln, Leipzig, Nurnberg), koji će ugostiti i oglede SP-a. Na posljednjem Kupu konfederacija, održanom prije dvije godine u Francuskoj slavili su domaćini.

FRANKFURT - Nogometaši osam reprezentacija, koliko će ih nastupiti na Kupu konfederacija što u srijedu započinje u Njemačkoj, vrijedni su 850 milijuna eura. Najskuplji su, očekivano, aktualni svjetski prvaci Brazilci, kojima je reprezentacija procijenjena na 306.75 milijuna eura. Na drugom mjestu je Argentina (185.75), a trećem Njemačka (150.15). Najjeftinija je reprezentacija Meksika - čijih 23 igrača vrijede skromnih 17 milijuna eura.

MADRID - Bivši vratar španjolskog nogometnog velikana Real Madrida, Cesar (33) karijeru će nastaviti u redovima Real Zaragoze. Cesar je u "Kraljevskom klubu" proveo pet sezona, međutim od 2002. godine većinu vremena proveo je na klupi za pričuve kao zamjena za Ikera Casillasa. U Zaragozu je preselio kao slobodan igrač.

STUTTGART - Nakon što je Matthias Sammer podnio ostavku vodstvo njemačkog nogometnog prvoligaša, Stuttgarta na trenersku klupu želi dovesti proslavljenog talijanskog stručnjaka Giovannia Trapattonia (66). Prošle sezone Trapattoni je trenirao Benficu, koja je pod njegovim vodstvo osvojila prvi naslov prvaka nakon 11 godina. Trapattoni u trenerskoj karijeri ima više od 20 trofeja, a vodio je Juventus, Inter, Milano, Cagliari, Fiorentinu i Bayern.

RIM - Nakon što je Čeh Zdenek Zeman podnio ostavku čelnici talijanskog nogometnog prvoligaša Leccea za novog trenera angažirali su Angela Greguccia. Dosadašnji trener drugoligaša Salernitane potpisao je za Lecce jednogodišnji ugovor.

LONDON - Povratnik u elitni razred engleskog nogometa, Sunderland započeo je slagati momčad za iduću sezonu. Momčad sa stadiona "Svjetla" pojačao je dosadašnji napadač Blackburna, Jon Stead (22). Transfer bivšeg člana mlade engleske reprezentacije u Sunderland vrijedan je 3.25 milijuna dolara. Stead je u dresu Blackburna u 76 ligaških nastupa postigao 24 pogotka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙