FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 10. lipnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21 sat.
ZAGREB, 10. lipnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21 sat.

ZAGREB/LONDON - Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u polufinale 680.250 eura vrijednog ATP turnira u londonskom Queens Clubu. Karlović je u četvrtfinalnom dvoboju sa 7-6 (4), 6-3 svladao prvog nositelja i trostrukog pobjednika ovog turnira (2000, 2001, 2002) Australca Lleytona Hewitta za sat i devet minuta igre. U polufinalu Karlović će igrati protiv Šveđanina Thomasa Johanssona koji je u četvrtfinalu izbacio Britanca Tima Henmana.

ZAGREB - Uz izuzetno atraktivne mečeve, koji su odlučivali o sutrašnjim četvrtfinalistima, prijepodne je na zagrebačkom Jarunu označilo završetak nastupa hrvatskih parova na turniru. Naša najbolja kombinacija Toni Ivković i Pero Križanović, nakon jučerašnje povijesne, prve hrvatske pobjede na turnirima Svjetske serije, danas je izgubila meč protiv ruskog para Barsouk/Arkaev sa 0-2 (14-21, 19-21). Iako su igrali dobro, Ivkovićeva ozljeda spriječila ih je da prirede još jedno iznenađenje.

Završetak današnjeg odbojkaškog dana na VIP Openu 2005., turniru iz Svjetske serije u odbojci na pijesku, donio je izravan plasman u polufinale za dva para, Nijemce Reckermanna i Dieckmanna i Brazilce Marcija Arauja i De Jesusa Magalhaesa, dok će preostalih osam parova svoju priliku za ulazak u polufinale tražiti u sutrašnja dva kola repasaža.

ZAGREB - U finalu 75.000 dolara vrijednog ITF turnira tenisačica "Zagreb Ladies Open" igrat će prva nositeljica Čehinja Zuzana Ondraškova i Bugarka Cvetlana Pironkova. Ondraškova je u prvom polufinalu uvjerljivo nadigrala Ruskinju Jekaterinu Bičkovu sa 6-1, 6-2, dok je Pironkova bila bolja od Slovakinje Henriete Nagyove sa 3-6, 6-2, 7-6 (10).

OPATIJA - Prema statističkim pokazateljima predstavljenim na današnjoj konferenciji o sportu Radne zajednice Alpe Jadran još uvijek je u Hrvatskoj značajno veći postotak stanovništva koji se ne bavi aktivno sportom. U Hrvatskoj čak 70 posto, u Švicarskoj 35, samo trećina stanovništva u Gornjoj Austriji i čak 81 posto stanovništva Mađarske. To su zaključci prvog dana 6. konferencije radne zajednice Alpe Jadran koja je raspravljala o sustavu i organizacijskim oblicima sporta u sedam zemalja radne zajednice Alpe Jadran.

Na skupu je rečeno da su članice RZ Alpe Jadran podijeljene na regije i da se među njima razlikuju značaj i uloga države koja izdvaja sredstva za poticanje športa djece i mladeži te izgradnje športske infrastrukture za potrebe nastale i izvan sportskih aktivnosti. Rečeno je da je glavni izvor financiranja članica RZ Alpe Jadran državni proračun. Na lokalnoj razini, prema slovenskom modelu, važno je regulirati izdvajanje namjenskih sredstava za šport, a jedan od značajnijih izvora financiranja su igre na sreću koje su u Sloveniji za razliku od Hrvatske usmjerene za sport mladih i sport u školi.

ZAGREB - Nakon duge i teške bolesti u petak je u zagrebu u 76. godini umro bivši istaknuti stolnotenisač, novinar i sportski publicist Zdenko Uzorinac. Uzorinac je rođen 1929. godine u Zagrebu, a stolnim tenisom se počeo aktivno baviti kao 12-godišnjak u HAŠK-u. Tijekom karijere još je igrao i za Mladost, s kojom je 1962. osvojio Kup europskih prvaka, te Grafičar. Tijekom karijere osvojio je 25 naslova prvaka Hrvatske u raznim disciplinama, dok je tri puta osvajao naslov prvaka Jugoslavije. Osvojio je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Beču 1951, te bio pobjednik međunarodnih turnira u Sarajevu (1958 i 1964) i Londonu (1958). U Pragu 1963. godine osvojio je naslov novinarskog svjetskog prvaka. Sudjelovao je na 38 svjetskih i europskih prvenstava, kao igrač ili međunarodni stolnoteniski dužnosnik. Kao sportski publicist ostat će posebno zapamćen kao autor svjetske monografije o stolnom tenisu "Table Tennis Legends" u izdanju Svjetskog stolnoteniskog saveza (ITTF) 2001. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙