FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osumnjičeni pripadnik "Škorpiona" biti će prebačen u Zagreb

ZAGREB, 13. lipnja 2005. (Hina) - Slobodan Davidović uhićen sinoć uBanovcima kod Vinkovaca, zbog sumnje da je pripadao srpskoj jediniciŠkorpioni koja je sudjelovala u masakru muslimana u Srebrenici, danasće biti predan zagrebačkom Županijskom sudu, potvrdio je glavnidržavni odvjetnik Mladen Bajić.
ZAGREB, 13. lipnja 2005. (Hina) - Slobodan Davidović uhićen sinoć u Banovcima kod Vinkovaca, zbog sumnje da je pripadao srpskoj jedinici Škorpioni koja je sudjelovala u masakru muslimana u Srebrenici, danas će biti predan zagrebačkom Županijskom sudu, potvrdio je glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

Davidović će zagrebačkom Županijskom sudu biti prepraćen nakon što je glavni državni odvjetnik njegov predmet dodijelio Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Bajić je najavio da će protiv osumnjičenog biti podignut i istražni zahtjev zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

"Nakon što je tužiteljstvo u Srbiji i Crnoj Gori pokrenulo postupak došli smo do podataka o osobama koje su bile u Škorpionima i sudjelovale u tom zločinu, a među njima i do sinoć uhićenog", izjavio je Bajić novinarima nakon prezentacije projekta daljnjeg razvoja USKOK-a.

Bajić je dodao da su sa srbijanskim tužiteljstvom, koje je pokrenulo istragu o ubojstvu šestero Bošnjaka iz Srebrenice nakon što je objavljena amaterska snimka smaknuća, razmijenili sve potrebne informacije i dokaze kojima raspolažu.

Bajić je rekao da je državno odvjetništvo oko ovog slučaja kontaktiralo i haško tužiteljstvo od kojeg će dobiti sve "relevantne podatke o zločinu".

Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt prokomentirala je da je dobro što je osumnjičenik za ratne zločine uhićen na području Hrvatske budući je riječ o hrvatskom državljaninu koji ima još jedno državljanstvo. "Stoga će mu se prema hrvatskim propisima sudit u Hrvatskoj", kazala je Škare Ožbolt.

Osumnjičeni pripadnik srpske specijalne jedinice Škorpioni uhićen je sinoć u Banovcima nedaleko Vinkovaca, a policija ga je, kako su izvijestili, nadgledala i nadzirala posljednjih nekoliko dana.

Ubojstvo šestero Bošnjaka iz Srebrenice 1995. snimljeno je na videovrpci koja je nedavno objavljena na suđenju Slobodanu Miloševiću u Haagu, a potom i u javnosti.

Temeljem snimke MUP Srbije i Crne Gore do sada je uhitio petoricu pripadnika Škorpiona, a za trojicom je tragalo, među kojima je bio i Slobodan Davidović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙