FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG: Sutra suđenje posljednjem optuženom za zločin na Ovčari

BEOGRAD,31. svibnja(Hina) - U Specijalnom sudu za ratne zločine uBeogradu u srijedu počinje suđenje Saši Radaku zvanom Cetinje (46),optuženom za ratni zločin na Ovčari 1991. godine.
BEOGRAD,31. svibnja(Hina) - U Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu u srijedu počinje suđenje Saši Radaku zvanom Cetinje (46), optuženom za ratni zločin na Ovčari 1991. godine.

Radak je uhićen u 20. ožujka ove godine u Budvi.

Radak, 1991. godine pripadnik paravojne postrojbe "Leva Supoderica", koju je u Šidu osnovala Srpska radikalna stranka, 18. je optuženi za ratni zločin na Ovčari, ali sudsko vijeće Specijalnog suda zasad nije prihvatilo prijedlog Specijalnog tužiteljstva za ratne zločine da postupak protiv Radaka pripoji postupku koji se od ožujka prošle godine već vodi protiv 16 optuženih - s obzirom da je protiv optuženog Milana Bulića postupak izdvojen zbog njegovog teškog zdravstvenog stanja - za taj zločin.

Radak je, inače, prošloga tjedna odbio svjedočiti u postupku protiv 16 optuženih pripadnika Teritorijalne obrane Vukovara i postrojbe "Leva Supoderica", najavivši da će biti spreman svjedočiti nakon što iznese svoju obranu.

Radaka optužnica tereti za maltretiranje zarobljenika iz vukovarske bolnice prije ulaska u hangar na Ovčari i u hangaru, te za ubojstva zarobljenih na Grabovu, lokaciji oko kilometar udaljenoj od Ovčare.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙