FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počinje eksperimentalni program HNOS-a u 48 hrvatskih škola

ZAGREB, 13. lipnja 2005. (Hina) - Povjerenstvo za odabir škola zaeksperimentalnu primjenu i provedbu stručnoga usavršavanja učitelja istručnih suradnika izabralo je 48 osnovnih škola koje će u školskojgodini 2005./06. pokusno provoditi program Hrvatskoga nacionalnogobrazovnog standarda (HNOS), stoji u današnjem priopćenju Ministarstvoznanosti, obrazovanja i športa.
ZAGREB, 13. lipnja 2005. (Hina) - Povjerenstvo za odabir škola za eksperimentalnu primjenu i provedbu stručnoga usavršavanja učitelja i stručnih suradnika izabralo je 48 osnovnih škola koje će u školskoj godini 2005./06. pokusno provoditi program Hrvatskoga nacionalnog obrazovnog standarda (HNOS), stoji u današnjem priopćenju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

U Zavod za školstvo 146 škola dostavilo je ispunjene HNOS-ove ankete, stoji u priopćenju u kojem se pojašnjavaju kriteriji po kojem je Povjerenstvo odabralo 48 škola.

Povjerenstvo se ravnalo kriterijima ravnomjerne zastupljenosti škola po županijama, statusu škola s obzirom na područje na kojem se nalaze, sudioništvu njihovih učitelja u izradbi HNOS-a i osnovnim školama iz kojih potječu voditelji županijskih stručnih vijeća.

Hrvatski nacionalni obrazovni standard (HNOS) za osnovne škole je dokument Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa koji bi trebao poboljšati kvalitetu hrvatskoga školstva.

Na njem je radilo 500 znanstvenika, akademika, stručnjaka i nastavnika, a dobio je i potporu Svjetske banke za obnovu i razvoj.

Ciljevi HNOS-a su usmjeravanje učenika prema kreativnosti, rješavanju problema, cjeloživotnom učenju i uvođenju u istraživački usmjerenu nastavu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙