FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Oporba protiv porezne reforme koja bi izazvala "krizu"

LJUBLJANA,10. lipnja(Hina) - Porezna reforma s uvođenjem jedinstveneporezne stope od 20 posto nepotreban je eksperiment koji bi uSloveniji izazvao društvenu i financijsku krizu, ocijenio je u petakMilan Cvikl, ministar za europske poslove u prijašnjoj vladi.
LJUBLJANA,10. lipnja(Hina) - Porezna reforma s uvođenjem jedinstvene porezne stope od 20 posto nepotreban je eksperiment koji bi u Sloveniji izazvao društvenu i financijsku krizu, ocijenio je u petak Milan Cvikl, ministar za europske poslove u prijašnjoj vladi.

"Bogati bi postali još bogatiji, a siromašni još siromašniji jer bi poskupjela hrana, stanovi, knjige i usluge u kulturi. Smanjila bi se konkurentna sposobnost slovenskoga gospodarstva, ugrozilo preuzimanje eura, a sve to sigurno ne bi imalo pozitivnog utjecaja na povećanje nataliteta koji je kao svoj cilj postavila sadašnja vlada", izjavio je Cvikl, dodajući da umjesto tog "eksperimenta" vlada mora predložiti smanjenje poreza na plaće.

Porezna reforma koju je predložilo vladino ekomomsko razvojno vijeće računa s uvođenjem jedinstvene 20-postotne porezne, što među ostalim znači da bi se sadašnji porez na dodanu vrijednost sa 19 povećao na dvadeset posto, a ukinuo bi se sniženi 8,5 postotni PDV na "socijalno osjetljive" proizvode i usluge.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙