FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uručene nagrade učenicima pobjednicima državnih natjecanja

ZAGREB, 11. lipnja 2005. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja išporta Dragan Primorac i ravnatelj Zavoda za školstvo RepublikeHrvatske Vinko Filipović danas su u Zagrebu uručili plakete hrvatskimučenicima koji su ove godine na državnim natjecanjima osvojili prvamjesta iz poznavanja općeobrazovnih predmeta.
ZAGREB, 11. lipnja 2005. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac i ravnatelj Zavoda za školstvo Republike Hrvatske Vinko Filipović danas su u Zagrebu uručili plakete hrvatskim učenicima koji su ove godine na državnim natjecanjima osvojili prva mjesta iz poznavanja općeobrazovnih predmeta.

Ministar Primorac tom je prigodom pobjednicima, njihovim mentorima i roditeljima rekao da je "u naše školstvo došlo novo vrijeme."

"U njemu ne mogu biti svi jednaki", istaknuo je, dodajući kako oni koji su najbolji moraju osjetiti da se njihov trud isplati.

"Pokazali ste da hrvatsko školstvo ima budućnost", rekao je ministar Primorac učenicima, dodajući kako Ministarstvo "neće odustati od projekta da hrvatski obrazovni sustav do godine 2010. učini najkonkurentnijim školstvom u regiji".

Vinko Filipović je izvijestio da je od više od tisuću učenika koji su sa školskih, općinskih i županijskih natjecanja stigli na državno natjecanje njih 103 iz 37 gradova osvojilo prva mjesta.

"U našim se školama događaju sjajne stvari", rekao je, dodajući da se "za školstvo ne trebamo brinuti, ali bi ga trebalo popravljati".

Učenici Treće gimnazije iz Zagreba tom su prigodom izveli predstavu "Štefica Cvek", rađenu prema romanu Dubravke Ugrešić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙