FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavak zasjedanja Hrvatskog sabora

ZAGREB, 9. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatski sabor je u jutrošnjemnastavku zasjedanja završio jučer započetu raspravu o Vladinuprijedlogu izmjena Zakona o osnovnom školstvu.
ZAGREB, 9. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatski sabor je u jutrošnjem nastavku zasjedanja završio jučer započetu raspravu o Vladinu prijedlogu izmjena Zakona o osnovnom školstvu.

Oporbeni zastupnici i u današnjoj su raspravi iznijeli niz primjedaba na predloženi zakon, koji ocjenjuju nebitnim i štetnim.

"Taj zakon privremen je, predstavlja nekoliko malih koraka unatrag i u sustav osnovnog školstva donijet će više nereda nego pozitivnih pomaka", rekao je Jozo Radoš (HNS).

Oporba ocjenjuje da predložene zakonske promjene pojačavaju centralizaciju sustava osnovnog školstva te navode da napredak u tom području nije moguć bez cjelovite strategije razvoja odgoja i osnovnog obrazovanja.

Zastupnici se slažu s prijedlogom Odbora za obrazovanje da se predložene zakonske promjene smatraju privremenim rješenjem te da je novi zakon potrebno donijeti najkasnije za šest mjeseci.

Sjednica Hrvatskog sabora nastavljena je raspravom o prijedlogu odluke o održavanju vojnih vježba 2005.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙