FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski stručnjak među 11 svjetskih izabranih za program State Departmenta

ZAGREB, 18. svibnja 2005. (Hina) - Izvršni direktor Studentskogainformacijskog centra (SIC) u Zagrebu Ninoslav Šćukanec jedan je od 11profesionalaca iz cijeloga svijeta izabranih za sudjelovanje uuglednome programu State Departmenta namijenjenu usavršavanjustručnjaka za međunarodnu suradnju u visokome školstvu.
ZAGREB, 18. svibnja 2005. (Hina) - Izvršni direktor Studentskoga informacijskog centra (SIC) u Zagrebu Ninoslav Šćukanec jedan je od 11 profesionalaca iz cijeloga svijeta izabranih za sudjelovanje u uglednome programu State Departmenta namijenjenu usavršavanju stručnjaka za međunarodnu suradnju u visokome školstvu.

Riječ je o programu Professional Advising Leadership (PAL) Fellows Programme koji se održava u SAD-u od 16. svibnja do 4. lipnja ove godine, a Ninoslav Šćukanec jedini je sudionik s područja južne i jugoistočne Europe, istaknuto je u današnjem priopćenju Studentskoga informacijskog centra.

Osim u spomenutu programu Šćukanec i koordinatorica obrazovnih procesa u SIC-u Martina Kado sudjelovat će kao jedini hrvatski predstavnici na NAFSA-i 2005. Annual Conference - najvećoj svjetskoj konferenciji o međunarodnom obrazovanju koja će se održati u Seattleu od 29. svibnja do 3. lipnja. Na skupu će sudjelovati više od pet tisuća sudionika - predstavnika akademskih ustanova iz cijeloga svijeta te vladinih tijela pojednih zemalja, međunarodnih i nevladinih udruga, medija i gospodarstvenika iz cijeloga svijeta. Konferenciju će popratiti i najveći školski sajam na svijetu International Education Expo, na kojem će hrvatski predstavnici na svojem štandu predstaviti Hrvatsku i njezino visoko školstvo.

Tijekom programa PAL Šćukanec će pak istraživati na koji se način američka sveučilišta povezuju s gospodarstvom i turizmom kako bi privukla što više međunarodnih studenata. Konačni cilj programa je povećati broj međunarodnih studenata u Hrvatskoj posebice jačanjem suradnje sa SAD-om u visokom školstvu.

Primjerice, u SAD-u studira više od pola milijuna međunarodnih studenata na godinu koji su u akademskoj godini 2003./2004. pridonijeli američkom gospodarstvu s oko 13 milijarda dolara, dok je u Hrvatskoj u tekućoj akademskoj godini tek 280 međunarodnih studenata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙