FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 12. lipnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 12. lipnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

LONDON - U svom prvom ATP finalu hrvatski tenisač Ivo Karlović nije uspio preskočiti Amerikanca Andya Roddicka i upisati prvu turnirsku pobjedu. U finalu ATP teniskog turnira u Queensu Roddick je pobijedio Karlovića 7:6 (7), 7:6 (4). Bio je to treći uzastopni trijumf Roodicka na ovom turniru i Amerikanac se tako pridružio Johnu McEnroeu i Lleytonu Hewittu jedinim tenisačima s tri uzastopna naslova u Queensu.

MONTREAL - Finac Kimi Raikkonen (McLaren-Mercedes) pobjednik je osme utrke svjetskog prvenstva formule 1, Velike Nagrade Kanade, što se vozila na stazi Gilles Villeneuve u Montrealu, dok je vodeći u ukupnom poretku Španjolac Fernando Alonso (Renault) odustao u 39 krugu. aikkonen je slavio ispred Ferrarijeva dvojca, Nijemca Michael Schumachera i Brazilca Rubensa Barrichella. U ukupnom poretku vodi Alonso ispred Raikkonena.

LJUBLJANA - Poljak Przemyslaw Niemiec (Miche) pobjednik je biciklističke utrke po Sloveniji, dok je hrvatski biciklist Radoslav Rogina koji nastupa za Tenax-Nobili Rubinetterie osvojio treće mjesto. Niemiec je slavio s ukupnim rezultatom 15.34.33, drugi je bio Talijan Fortunato Baliani (Ceramica Panaria-Navigare) sa 30 sekundi zaostatka, dok je Rogina na trećem mjestu kasnio 35 sekundi za pobjednikom. Među deset najboljih nalaze se još dvojica hrvatskih biciklista - Robert Kišerlovski, član Krke, je osmi, dok je Matija Kvasina (Perutnina Ptuj) deseti.

ZAGREB - Nakon tri natjecateljska dana na Zagrebačkom hipodromu poznati su novi prvaci Hrvatske u svim kategorijama preponskog jahanja, kao i pobjednik jubilarnog 50. Lipanjskog konjičkog turnira. Novi seniorski prvak Hrvatske je veteran Geza Nađ iz Đakova, drugoplasirani je Denis Gugić iz KK Zagreba, a treća Mirna Bačić iz Purgerskog konjičkog kluba. Pobjednik najvažnije utamice za "Pehar grada Zagreba", koja je ove godine obilježila 50. obljetnicu, je Slovak Robert Pal koji je ujedno proglašen i najboljim jahačem ovogodišnjeg Lipanjskog turnira.

ZAGREB - Pobjednici prvog izdanja zagrebačkog turnira Svjetske serije odbojke na pijesku VIP Open, što se održao na zagrebačkom Jarunu, su Brazilci Marcio Araujo i Fabio de Jesus Magalhaes koji su u finalnom ogledu pobijedili Nijemce Jonasa Reckermanna i Markusa Dieckmanna 2:0 (21:17, 21:17). U susretu za treće mjesto slavili su Brazilci Emanuel Rego i Ricardo Santos protiv sunarodnjaka Benjamina Insfrana i Harleya Marquesa 2:1 (15:21, 21:18, 15:10).

SEVILLA - Nakon što je Joaquin Caparrosa podnio ostavku čelnici španjolskog nogometnog prvoligaša Seville za novog trenera izabrali su Juandea Ramosa. Prošle sezone Juande je bio bez posla, a prije toga vodio je Malagu, Espanyol, Betis i Rayo Vallecano. Najveći uspjeh ostvario je na klupi Rayo Vallecana koji se pod njegovim vodstvom plasirao u četvrtfinale Kupa UEFA.

ZAGREB - Drugog dana tradicionalnog međunarodnog plivačkog mitinga "Zlatni medvjed" koji se održava na bazenu na Šalati održana su natjecanja u 14 disciplina, a hrvatski su predstavnici ostvarili pobjede u tri discipline. Gordan Kožulj je nakon subotnjih pobjeda na 50 i na 200 metara leđno, drugog dana bio najbolji i na 100 metara leđno. Kožulj je slavio s rezultatom 56.79. Duje Draganja je slavio na 100 slobodno rezultatom 50.35, dok je Sanja Jovanović slavila na 200 mješovito i to rezultatom 2.20.40.

YOKOHAMA - U prijateljskom nogometnom susretu odigranom u Yokohami pred 60.000 gledatelja japanski nogometni prvoligaš Yokohama F Marinos i španjolski prvak Barcelona odigrali su bez pobjednika 3:3. Strijelci za domaćina bili su Daisuke Sakata (1), Hideo Oshima (25) i Daisuke Oku (78), dok su pogotke za Barcu postigli Ludovic Giuly (13) i Thiago Motta (43, 58).

BARCELONA - Talijan Valentino Rossi (Yamaha) upisao je i petu pobjedu ove sezone u klasi MotoGP. Rossi je u šestoj utrci sezone svjetskog prvenstva u motociklizmu, Velikoj Nagradi Španjolske u Barceloni, slavio ispred domaćeg vozača Sete Gibernaua (Honda), dok je treći bio Talijan Marco Melandri (Honda). Rossi je tako povećao prednost u ukupnom poretku svjetskog prvenstva i sada ima 145 od mogućih 150 bodova. Melandri je na drugom mjestu sa 58 bodova manje, dok je Max Biaggi na trećem mjestu sa 77 bodova. U klasi do 250 ccm i dalje dominira Daniel Pedrosa. Španjolac je upisao četvrtu pobjedu ove sezone. Pedrosa u ukupnom poretku ima 123 boda, dok je Stoner na drugom mjestu sa 27 bodova manje. U najslabijem razred, 125 ccm, pobjeda je pripala Talijanu Mattii Pasiniu. Ovom pobjedom Pasini je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku.

LYON - Španjolac Inigo Landaluze (Euskatel) pobjednik je 57. izdanja biciklističke utrke Dauphine Libere, što se boduje u ProTour seriji. Bask je u posljednjoj etapi uspio sačuvati prednost pred Kolumbijcem Santiagom Boterom i Amerikancem Leviem Leipheimerom. Četvrto mjesto u ukupnom poretku pripalo je Amerikancu Lance Armstrong.

BIRMINGHAM - U finalnom susretu WTA teniskog turnira u Birminghamu Ruskinja Marija Šarapova je pobijedila Jelenu Janković iz Srbije i Crne Gore 6-2, 4-6, 6-1.

HALLE - U finalnom susretu ATP teniskog turnira u njemačkom Halleu Švicarac Roger Federer je pobijedio Rusa Marata Safina 6:4, 6:7 (6), 6:4 i tako po treći put uzastopce slavio na ovom turniru.

RIJEKA - Odlukom Regatnog odbora jučerašnje regate Fiumanca održane na moru ispred Rijeke, jedrilica Maxi Jena, koja je prva prošla ciljem je diskvalificirana, te je pobjednik regate krstaš Cometa, sa skiperom Rajkom Kujundžićem. Maxi Jena sa skiperom Mitjom Kosminom, diskvalificirana je jer je ranije krenula na startu. Taj slovenski krstaš jedan je od najvećih i najbržih regatnih brodova na Sredozemlju. Treća jedrilica u ukupnom poretku time je postala splitski UFO sa skiperom Tončijem Antunovićem. Na toj regati održanoj šesti puta, sudjelovale su 154 jedrilice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙