FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kutina: završena revija filmskog i videostvaralaštva djece

KUTINA, 12. lipnja 2005. (Hina) - Dodjelom nagrada danas je u Kutinizavršena 43. revija hrvatskoga filmskog i videostvaralaštva djece,koju su organizirali Hrvatski filmski savez, Osnovna škola StjepanaKefelje i Pučko otvoreno učilište iz Kutine.
KUTINA, 12. lipnja 2005. (Hina) - Dodjelom nagrada danas je u Kutini završena 43. revija hrvatskoga filmskog i videostvaralaštva djece, koju su organizirali Hrvatski filmski savez, Osnovna škola Stjepana Kefelje i Pučko otvoreno učilište iz Kutine.

U šest revijskih projekcija prikazana su 82 odabrana filma od 136 prijavljenih, a nastupilo je 250 mladih stvaralaca. Za reviju i tu vrstu stvaralaštva iznimno je veliko zanimanje učenika osnovnih škola, rekao je potpredsjednik Hrvatskoga filmskog saveza Željko Balog.

Stručni sud, u kojem su bili Krešimir Mikić, Maja Flego, Joško Marušić, Snježana Tribuson i Slaven Zečević, ocijenio je da diplomu i 2000 kuna za poticaj klubovima jednako zaslužuje 10 filmova.

I stručni sud djece dodijelio je 10 jednakopravnih priznanja.

Voditelji su posebice ocijenili jednominutne filmove.

Na kraju, najviše je priznanja, osam, otišlo u Zaprešić, a slijede Zagreb sa šest priznanja i Čakovec s četiri priznanja.

Predsjednik ovogodišnjega Priređivačkog odbora Ivan Čorak najavio je da će se 44. revija hrvatskoga filmskog i videostvaralaštva djece iduće godine održati u Čakovcu.

Kutinski domaćini mladim su hrvatskim filmašima organizirali i posjet Parku prirode Lonjskom polju, a posebice europskom selu roda Čigoču i europskom selu tradicionalnoga graditeljstva Krapju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙