FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljeni monografija i film o Krešimiru Ćosiću

ZADAR, 23. svibnja 2005. (Hina) - Pred nekoliko stotina prijatelja,suigrača i poštovatelja velikog hrvatskog sportaša i košarkašaKrešimira Ćosića večeras je u Zadru, u prigodi 10. obljetnice njegovesmrti, predstavljena monografija o njemu, a nakon toga i film.
ZADAR, 23. svibnja 2005. (Hina) - Pred nekoliko stotina prijatelja, suigrača i poštovatelja velikog hrvatskog sportaša i košarkaša Krešimira Ćosića večeras je u Zadru, u prigodi 10. obljetnice njegove smrti, predstavljena monografija o njemu, a nakon toga i film.

Izdavač monografije je tvrtka "Zadiz" iz Zadra, a tekst je napisao novinar Neven Bertičević. Autori filma su Slavko Cvitković i Milivoj Omašić, u produkciji HRT-a.

Predstavljanju monografije i filma bila je nazočna i supruga pokojnog Krešimira Ćosića, Ljerka.

Na početku se nazočnima obratio predsjednik udruge "Dani Krešimira Ćosića" Radovan Dunatov koji je rekao kako je žalosno što Krešo već 10 godina nije s nama, ali smo isto tako ponosni što smo ga imali. Zadaća svih nas je da slijedećim naraštajima prenosimo njegovu veličinu, rekao je Dunatov.

U nastavku je sportski novinar Drago Marić, umjesto opravdano odsutnog autora teksta iz monografije Nevena Bertičevića, govorio o djelu tog košarkaškog velikana. Govoreći o knjizi, Marić je istaknuo da ona ima 168 stranica. Prvi dio je tekstualni, a u drugom dijelu su fotografije kao i izjave o Kreši, što su ih dali svjetski velikani.

Okupljenima se na kraju obratio jedan od autora filma Slavko Cvitković.

Da je Krešo živio u Italiji ili nekoj drugoj zemlji, već bi bilo stotinu filmova i knjiga o njemu no ovo je prvi put da se u Hrvatskoj o njemu tiska knjiga i snimi dokumentarni film, rekao je Cvitković.

Govornici su istaknuli da je Krešo Ćosić bio ne samo košarkaški velikan, nego i velik čovjek i velik domoljub. Zadar je bio najdraži kutak njegove voljene Domovine, rečeno je na skupu.

Njegova supruga Ljerka Ćosić zahvalila je svim nazočnima što nisu zaboravili Krešu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙