FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požega: 13. Hrvatska revija jednominutnih filmova 27. svibnja

ZAGREB, 20. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatska revija jednominutnihfilmova održat će se 27. svibnja u Požegi, najavio je na današnjojkonferenciji za novinare u Zagrebu predsjednik Priređivačkoga odboraŽeljko Balog, rekavši kako je u službeni program uvršteno 60 filmova,od kojih 26 igranih, 13 eksperimentalnih, 15 animiranih i 6dokumentarnih.
ZAGREB, 20. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatska revija jednominutnih filmova održat će se 27. svibnja u Požegi, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Zagrebu predsjednik Priređivačkoga odbora Željko Balog, rekavši kako je u službeni program uvršteno 60 filmova, od kojih 26 igranih, 13 eksperimentalnih, 15 animiranih i 6 dokumentarnih.

Na natječaj je, kako je rekao, pristiglo 236 filmova i to 91 iz Hrvatske i 145 iz inozemstva, što je svojevrstan rekord u odnosu na prethodne godine.

U radu ocjenjivačkoga suda bit će dva člana iz inozemstva i tri iz Hrvatske - Vaclav Šimek iz Češke, Adis Bakrač iz BiH, te Krsto Papić, Zoran Tadić i Željko Kipke iz Hrvatske.

Najuspješnijima će biti dodijeljene prva, druga i treća nagrada, nagrada Svjetske organizacije neprofesionalnih filmova (UNICA) za doprinos u razumijevanju među narodima ili poseban umjetnički izričaj, a bit će proglašen najbolji hrvatski i najbolji strani film.

Organizatori 13. revije jednominutnih filmova su GFR Film-Video i Hrvatski filmski savez, a pokrovitelj je Ministarstvo kulture, Požeško-slavonska županija i Grad Požega.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙