FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan program kulturne suradnje između Hrvatske i Makedonije

ZAGREB, 2. lipnja 2005. (Hina) - Ministri kulture Hrvatske i MakedonijeBožo Biškupić i Blagoj Stefanovski potpisali su Program kulturnesuradnje za 2005., 2006. i 2007., koji obuhvaća razmjenu u različitimpodručjima kulture i umjetnosti, priopćeno je danas iz Ministarstvakulture.
ZAGREB, 2. lipnja 2005. (Hina) - Ministri kulture Hrvatske i Makedonije Božo Biškupić i Blagoj Stefanovski potpisali su Program kulturne suradnje za 2005., 2006. i 2007., koji obuhvaća razmjenu u različitim područjima kulture i umjetnosti, priopćeno je danas iz Ministarstva kulture.

Tijekom razgovora ministar Stefanovski najviše se zainteresirao za jaču suradnju na području filmskoga stvaralaštva, a ministar Biškupić ga je izvijestio da Ministarstvo kulture godišnje izdvaja 40 milijuna kuna za film. Zahvaljujući članstvu u EURIMAGE-u Hrvatska, rekao je Biškupić, ima i mogućnost filmskih koprodukcija s drugim zemljama, pa se na taj način u Makedoniji snima i film "Karaula" Rajka Grlića.

Stefanovski je izrazio zahvalnost tim načinom suradnje hrvatskih i makedonskih filmskih djelatnika rekavši da se tako pomaže makedonskoj filmskoj produkciji jer Makedonija za film godišnje izdvaja pet puta manje novca nego Hrvatska.

Makedonski ministar upoznat je s Nacrtom prijedloga zakona o kazalištu kojega pripremaju hrvatski stručnjaci rekavši da će neke dijelove iskoristiti i u donošenju toga zakona u vlastitoj zemlji.

Ministri su razgovarali i o suradnji na području likovne umjetnosti, pa je dogovoreno da izložba o hrvatskim lokalitetima na UNESCOV-oj listi bude postavljena u Makedoniji, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙