FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libanonci izlaze na parlamentarne izbore

BEJRUT, 12. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Libanonci u nedjelju izlaze natreći i pretposljednji krug parlamentarnih izbora kako bi izabrali 58zastupnika, što je gotovo polovica od ukupno 128 članova novogparlamenta u kojem će kršćani i muslimani biti jednaki.
BEJRUT, 12. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Libanonci u nedjelju izlaze na treći i pretposljednji krug parlamentarnih izbora kako bi izabrali 58 zastupnika, što je gotovo polovica od ukupno 128 članova novog parlamenta u kojem će kršćani i muslimani biti jednaki.

Više od milijun birača birat će između 262 kandidata.

Ovi se izbori podržavaju u regiji Planina Libanon gdje se bira 35 zastupnika, od kojih je 25 kršćana i deset muslimana) i koja je podijeljena na četiri okruga i u regiji Bekaa gdje se biraju 23 zastupnika od kojih je 14 muslimana i devet kršćana a koja je podijeljena na tri okruga.

Ovo su prvi opći izbori u Libanonu u posljednja tri desetljeća koji se odvijaju bez nazočnosti sirijskih snaga u zemlji. Za Libanon ti izbori simboliziraju početak nove ere nakon što su se kršćani i muslimani ujedinili u prosvjedima bez presedana kojima su prisilili Damask da popusti pred međunarodnim pritiskom i okonča svoju 29-godišnju nazočnost u zemlji u travnju ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙