FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drugi krug izbora u Libanonu - glasuje jug

SIDON, 5. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Gotovo sedamsto tisuća glasačaizlazi u nedjelju na birališta u drugome krugu libanonskih općihizbora koji su prvi puta u zadnja tri desetljeća organizirani bezsirijske nazočnosti.
SIDON, 5. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Gotovo sedamsto tisuća glasača izlazi u nedjelju na birališta u drugome krugu libanonskih općih izbora koji su prvi puta u zadnja tri desetljeća organizirani bez sirijske nazočnosti.

Glasovanje na jugu Libanona drugi je krug četverokružnih općih izbora koji su počeli prošli vikend u Bejrutu, a nastavljaju se i iduće dvije nedjelje.

U dvije izborne jedinice južnoga Libanona 665.385 registriranih birača izabrat će 23 parlamentarna zastupnika. Birališta su otvorena od sedam ujutro, a zatvorit će se u 18 sati po lokalnom vremenu.

Očekuje se da koalicija "Otpor, oslobođenje i razvoj" u kojoj surađuju pokret Hezbolah i suparnički šijitski pokret Amal na jugu Libanona uvjerljivo pobijedi na temelju najave nastavka oružanoga otpora Izraelu.

Na Hezbolahovoj listi je i Bahia Hariri, sestra nekadašnjeg premijera Rafika Haririja čija je smrt u atentatu 14. veljače izazvala opće prosvjede u zemlji i dovela do povlačenja sirijske vojske nakon 29 godina.

Oporba je Haririjevu smrt pripisivala prosirijskome režimu u Libanonu i njegovim mentorima u Damasku.

U prvom krugu u Bejrutu, uz veoma nizak odaziv, uvjerljivo je pobijedila lista Haririjeva sina Saadeddina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙