FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hariri proglasio potpunu izbornu pobjedu u Bejrutu

BEJRUT, 29. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Sin bivšeg libanonskog premijeraSaad Hariri objavio je u nedjelju da je njegova izborna lista odnijela"potpunu pobjedu" u Bejrutu osvojivši 19 zastupničkih mjesta u glavnomgradu.
BEJRUT, 29. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Sin bivšeg libanonskog premijera Saad Hariri objavio je u nedjelju da je njegova izborna lista odnijela "potpunu pobjedu" u Bejrutu osvojivši 19 zastupničkih mjesta u glavnom gradu.

"To je pobjeda Rafika Haririja, mog oca, bivšeg premijera ubijenog 14. veljače", izjavio je Saad Hariri pred svojim pristašama okupljenim u njegovoj rezidenciji u Bejrutu, nekoliko sati nakon zatvaranja biračkih mjesta.

"Pobjeda će se proširiti na ostatak Libanona, što znači da krv Rafika Haririja nije uzalud prolivena", dodao je njegov sin.

Saad Hariri je pružio ruku svim političkim strankama u zemlji i pozvao na "dijalog o nacionalnom jedinstvu".

"Sve stranke koje su bile s nama 14. ožujka su naši saveznici", dodao je Hariri aludirajući na manifestacije na kojima se toga dana okupilo više od milijun ljudi u Bejrutu, kršćana i muslimana, tražeći odlazak sirijskih postrojbi iz Libanona.

Libanonski parlamentarni izbori, prvi u posljednjih 30 godina bez sirijske vojne nazočnosti u zemlji, odvijaju se u četiri kruga. Prvi su glasali stanovnici Bejruta, a birači iz ostalih triju regija na birališta će 5., 12. i 19. lipnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙