FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD traži od Sirije da se prestane upletati u Libanonu

WASHINGTON, 10. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Bijela kuća je u petakoptužila Siriju za miješanje i zastrašivanje u Libanonu tijekom općihizbora u toj zemlji i zatražila je od Damaska da iz nje povuče svesvoje obavještajne agente.
WASHINGTON, 10. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Bijela kuća je u petak optužila Siriju za miješanje i zastrašivanje u Libanonu tijekom općih izbora u toj zemlji i zatražila je od Damaska da iz nje povuče sve svoje obavještajne agente.

Libanonski izbori, prvi koji su u posljednja tri desetljeća održavaju bez sirijske vojne nazočnosti u toj zemlji, održavaju se od 29. svibnja do 19. lipnja.

Sjedinjene Države su tjednima prije početka izbora tražile da Sirija povuče sve svoje obavještajne agente iz Libanona. Sirija tvrdi da je povukla sve vojne i obavještajne operativce no glasnogovornik Bijele kuće Scott McClellan izjavio je da međunarodna zajednica mora Damasku reći da se "prestane miješati".

"Duboko smo zabrinuti zbog sirijskog upletanja i zastrašivanja u Libanonu. Sirija mora poštivati rezoluciju 1559 Vijeća sigurnosti UN-a. To znači da iz Libanona mora povući sve svoje operativce", rekao je McClellan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙