FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zatvorena birališta u Bejrutu, odaziv birača loš

BEJRUT, 29. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Birališta u prvom krugulibanonskih parlamentarnih izbora, koji su ovu nedjelju biliograničeni samo na glavni grad Bejrut, zatvorena su u nedjeljupredvečer, a samo je glasovanje proteklo bez većih problema, uz lošodaziv birača.
BEJRUT, 29. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Birališta u prvom krugu libanonskih parlamentarnih izbora, koji su ovu nedjelju bili ograničeni samo na glavni grad Bejrut, zatvorena su u nedjelju predvečer, a samo je glasovanje proteklo bez većih problema, uz loš odaziv birača.

Libanonski parlamentarni izbori, prvi u posljednjih 30 godina bez sirijske vojne nazočnosti u zemlji, odvijaju se u četiri kruga. Prvi su glasali stanovnici Bejruta, a birači iz ostalih triju regija na birališta će 5., 12. i 19. lipnja.

Dva sata prije zatvaranja birališta odaziv u Bejrutu bio je svega 27 posto. Glavni grad u parlament daje 19 od ukupno 128 zastupnika. Procjenjuje se da će najviše mandata osvojiti lista Sada al-Haririja, sina ubijenog bivšeg premijera Rafika al-Harririja.

Posebni izaslanik UN-a Terje Roed Larsen pozdravio je uspješno odvijanje prvog kruga libanonskih parlmentarnih izbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙