FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Darfur: pregovarači odbili sjediti u istoj sobi

ABUJA, 12. lipnja 2005. (Hina/AP) - Pregovori između predstavnikasudanske vlade i dviju pobunjeničkih skupina iz zapadne sudanskeregije Darfur nisu nastavljeni u subotu jer su sudionici odbilisjediti u istoj sobi zbog spora oko zemalja koje bi na pregovorimatrebale biti nazočne kao posrednici.
ABUJA, 12. lipnja 2005. (Hina/AP) - Pregovori između predstavnika sudanske vlade i dviju pobunjeničkih skupina iz zapadne sudanske regije Darfur nisu nastavljeni u subotu jer su sudionici odbili sjediti u istoj sobi zbog spora oko zemalja koje bi na pregovorima trebale biti nazočne kao posrednici.

Posrednici iz Afričke unije "intenzivno razgovaraju sa svim stranama" kako bi riješili taj problem, rekao je glasnogovornik AU-a Mezni Nourredine.

Spor u subotu izbio je između predstavnika sudanske vlade i sviju pobunjeničkih skupina oko nazočnosti Eritreje i Čada na pregovorima. Izaslanici sudanske vlade protive se sudjelovanju Eritreje kao posrednika jer smatraju da je naklonjenija pobunjenicima.

Ni prijašnjim mirovnim sporazumima nisu okončani sukobi u Darfuru gdje je od veljače 2003. godine poginulo oko 180.000 ljudi. Još je oko dva milijuna ljudi protjerano iz svojih domova i živi trenutačno u izbjegličkim logorima u Darfuru i susjednom Čadu.

Predstavnici Čada - ključnog posrednika na pregovorima - nisu se pojavili u Abuji na pregovorima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙