FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abuja: Nastavak pregovora o miru u području Darfura

ABUJA , 10. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Mirovni pregovori koji seodržavaju pod okriljem Afričke unije (AU) a cilj im je rješenje krizeu Darfuru, nastavljaju se u petak u glavnome nigerijskom gradu nakonšestomjesečnog prekida, izvijestio je France presse.
ABUJA , 10. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Mirovni pregovori koji se održavaju pod okriljem Afričke unije (AU) a cilj im je rješenje krize u Darfuru, nastavljaju se u petak u glavnome nigerijskom gradu nakon šestomjesečnog prekida, izvijestio je France presse.

Pregovori između članova sudanske vlade i predstavnika dvaju pobunjeničkih skupina - Pokreta za oslobođenje Sudana (SLM) i Pokreta za pravdu i jednakost (JEM) počeli su u Abuji u kolovozu 2004., a zatim su u prosincu prošle godine privremeno prekinuti da bi se u međuvremenu stranama u sukobu dalo vremena za održavanje konzultacija.

Predsjednik Odbora AU, bivši malijski predsjednik Alpha Omar Konare otvorio je u petak ujutro novi krug pregovora čiji je cilj u Darfur ponovno donijeti mir.

Prije službenog otvaranja pregovora Konare se neslužbeno i odvojeno sastao s predstavnicima sudanske vlade te predstavnicima obaju pobunjeničkih skupina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙