FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Više od 170 milijuna djece radi u teškim uvjetima

UJEDINJENI NARODI, 11. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Više od 170milijuna djece na svijetu radi u rudnicima, kamenolomima i ostalimopasnim mjestima ili s opasnim kemikalijama i teškim strojevima,objavili su u petak Ujedinjeni narodi.
UJEDINJENI NARODI, 11. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Više od 170 milijuna djece na svijetu radi u rudnicima, kamenolomima i ostalim opasnim mjestima ili s opasnim kemikalijama i teškim strojevima, objavili su u petak Ujedinjeni narodi.

Procjenjuje se da je na svijetu 246 milijuna djece-radnika mlađe od 18 godina kojima je potrebno osigurati obrazovanje kako bi pobjegli od siromaštva i bijede, izjavio je izvršni direktor UNICEF-a Ann Veneman.

"Djeca mlađa od pet godina prisiljena su satima raditi teške poslove, često u teškim klimatskim uvjetima i bez zdravstvene njege", naveo je Veneman u izvješću objavljenom uoči Svjetskog dana protiv dječjeg rada koji se obilježava 12. lipnja.

U izvješću se navodi da su djeca koja kopaju zlato, ugljen, dijamante i plemenite metale u Africi, Aziji i Južnoj Americi u stalnoj opasnosti od pogibije, ranjavanja ili kroničnih bolesti.

U UNICEF-u kažu da su se pridružili Međunarodnoj organizaciji rada u kampanji za prestanak iskorištavanja djece za rad u rudnicima i kamenolomima. Kako bi prekinuli takvu praksu i iskorištavanu djecu upisali u škole UNICEF je pokrenuo pilot projekte u Bangladešu, Maroku, Burkini Faso i nekim drugim zemljama.

Veneman je na čelo UNICEF-a došao prošlog mjeseca kada je na toj dužnosti naslijedio Carol Bellamy, a za vrijeme prvog mandata američkog predsjednika Georga W. Busha bio je ministar poljoprivrede.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙