FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić primio metkovsku Udrugu dragovoljaca

ZAGREB, 17. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićprimio je izaslanstvo Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rataGradskog odbora Metković koje ga je upoznalo s aktivnostima svojeudruge s više od 150 članova, priopćeno je danas iz Uredapredsjednika.
ZAGREB, 17. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Gradskog odbora Metković koje ga je upoznalo s aktivnostima svoje udruge s više od 150 članova, priopćeno je danas iz Ureda predsjednika.

Rad Udruge aktiviran je nakon višegodišnje stanke, članstvo je obnovljeno hrvatskim braniteljima - dragovoljcima s utvrđenim statusom, a jedna od osnovnih aktivnosti Udruge je informiranje članova o njihovim pravima, te pomoć pri ostvarivanju tih prava, stoji u priopćenju.

Izaslanstvo je naglasilo dobru suradnju s predstavnicima gradske vlasti Metkovića u rješavanju egzistencijalnih i stambenih pitanja branitelja, te je istaknulo uvjerenje kako će daljnji gospodarski razvoj Metkovića omogućiti svim građanima Metkovića, pa tako i braniteljima ostvarivanje prava na rad, a time i poboljšanje životnog standarda. Ova udruga će, uz potporu Grada Metkovića u lipnju organizirati međužupanijske igre djece Udruga dragovoljaca Domovinskog rata.

Predsjednik Republike podržao je rad Udruge naglasivši kako je svako okupljanje hrvatskih branitelja s ciljem pomoći njihovim članovima hvale vrijedan poduhvat. Dodao je također kako je gospodarski razvoj Metkovića ali i cijele županije jedan od najznačajnijih preduvjeta otvaranju novih radnih mjesta, što će pridonijeti poboljšanju životnog standarda. Predsjednik Mesić izrazio je zadovoljstvo brigom za djecu naglasivši kako među djecom ne treba praviti razlike te, kada je god to moguće, organizirati njihovo zajedničko druženje.

Brojno izaslanstvo je predvodio predsjednik Udruge Željko Alimić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙