FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dom za djecu i mladež Tuškanac proslavio 60 godina djelovanja

ZAGREB, 19. svibnja 2005. (Hina) - Dom za djecu i mladež Tuškanac, kojiskrbi o djevojčicama i djevojkama s lakšom i težom mentalnomretardacijom, proslavio je danas 60 godina djelovanja.
ZAGREB, 19. svibnja 2005. (Hina) - Dom za djecu i mladež Tuškanac, koji skrbi o djevojčicama i djevojkama s lakšom i težom mentalnom retardacijom, proslavio je danas 60 godina djelovanja.

U domu je trenutno smješteno 78 štićenica između 9 i 21 godine starosti, uglavnom iz okolice Zagreba i Krapinsko-zagorske županije, s kojima radi 11 defektologa i 5 medicinskih sestara te socijalni radnik.

Po riječima ravnatelja Zdenka Mlakara, dom djeluje u dvije zgrade koje su u prilično lošem stanju, a djeca borave u skučenim prostorima pa je u spavaonicama smješteno po 16 kreveta na kat.

Iako Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi osigurava dovoljno novca za svakodnevni rad doma, ravnatelj ističe da nedostaje novca za kvalitetniju organizaciju života budući da je riječ o djeci s posebnim potrebama.

Djeca tijekom boravka u domu pohađaju dvije zagrebačke škole - OŠ Nad lipom i Centar za obrazovanje u Zagorskoj ulici gdje se obrazuju za polukvalificirana zanimanja kao što su pomoćne kuharice, servirke, slastičarke, knjigoveže. Većina njih u domu boravi tijekom tjedna, a vikendima odlazi svojim obiteljima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙