FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport do 20 sati

ZAGREB, 9. lipnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 20sati:
ZAGREB, 9. lipnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 20 sati:

ZAGREB - Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u četvrtfinale 680.250 eura vrijednog ATP turnira u londonskom Queens Clubu, dok to isto nije uspjelo Mariju Ančiću. U dvoboju 3. kola Karlović je brzo i sigurno nadvisio Čeha Tomaša Ziba sa 6-2, 6-4, dok je Ančić izgubio svoj dvoboj 3. kola od darovitog 19-godišnjeg Francuza Richarda Gasqueta koji je bio bolji sa 7-5, 1-6, 6-3. Karlović će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika dvoboja između prvoga nositelja Australca Lleytona Hewitta i Bjelorusa Maksa Mirnjija.

LE MONT VENTOUX - Kazahstanac Aleksandar Vinokourov pobjednik je četvrte etape biciklističke utrke Dauphine Libere. Šestorostruki pobjednik najprestižnije utrke na svijetu, Tour de France, Lance Armstrong današnju dionicu je završio na četvrtom mjestu. Armstrongu ostaje utjeha kako je četvrtim mjestom u četvrtoj etapi izbio na drugo mjesto u ukupnom poretku sa 21 sekundom zaostatka za liderom Leviem Leipheimerom.

ZAGREB - Drugi dan turnira Svjetske serije odbojke na pijesku VIP Open 2005, što se održava na zagrebačkom jezeru Jarun, donio je početak glavnog dijela natjecanja. Prvo kolo nije ponudilo veća iznenađenja. Aktualni olimpijski pobjednici i svjetski prvaci te prvi nositelji, Brazilci Ricardo i Emanuel bez većih poteškoća, za 32 minute, rezultatom 21:15, 21:13, slomili su otpor španjolske kombinacije De Amo/Lario, aktualnih U21 svjetskih prvaka. Drugi nositelji Franco i Tande, u neizvjesnom i napetom susretu, bili su za nijansu bolji od hrvatskih aduta Krešimira Perića i Darka Nojića, po setovima 22:20, 21:13. Najbolje plasirana hrvatska kombinacija Toni Ivković/Pero Križanović nije bila inspirirana tako da Nizozemci Ronnes/De Gruijter nisu imali poteškoća protiv Hrvata, slavili su 21:14, 21:16. Treći hrvatski sastav, koji je u glavni turnir ušao na temelju wild cardaBobuš/Steinocher nije imao protuigru za raznovrsnu odbojku Rusa Barsouka i Arkaeva, te su poraženi s 2:0, po setovima 7:21, 16:21.

NAPULJ - Više stotina oduševljenih navijača dočekalo je u napuljskoj zrakoplovnoj luci Capodichino povratak Argentinca Diega Armanda Maradone (44) u Napulj, 18 godina nakon što je jedan od najboljih nogometaša svih vremena predvodio Napoli do prvog naslova talijanskog prvaka. "Mali zeleni", kako je glasio jedan od Maradoninih nadimaka doputovao je u grad podno Vezuva kako bi uveličao oproštaj od aktivne karijere svog bivšeg suigrača Ciro Ferrare. Još uvijek nije poznato hoće li Maradona nastupiti na utakmici između bivših Ferrarinih suigrača iz Napolia protiv bivših i sadašnjih zvijezda Juventusa, ili će se samo pojaviti na stadionu San Paolo.

RIJEKA - Program zbivanja oko ovogodišnje "Fiumanke", jedne od najmasovnijih jedriličarskih regata na Jadranu, koja će se održati u suboru, 11. lipnja, predstavljen je na današnjoj konferenciji za novinstvo. Ova regata održava se šestu godinu za redom a organizatori su izrazili nadu da bi ove godine po prvi put mogla biti premašena brojka od 200 sudionika. Na regati redovito sudjeluju jedrilice susjednih zemalja. Ove godine je najavljen dolazak jedne od najvećih regatnih jedrilica na Sredozemlju, slovenske "Maxi Jene" s kormilarom Mitjom Kosminom. Jedrit će se na potezu od lukobrana riječke luke do Žurkova, potom do Kantride s ciljem u putničkoj luci Rijeke.

ATENA - Gnjevni zbog poraza grčke reprezentacije u izlučnom susretu SP 2006 u Ateni od Ukrajine (0:1), huligani su u Pireju kamenovali autobus sa ukrajinskim navijačima, javlja agencija Interfax. Izgred se dogodio u ranim jutarnjim satima u četvrtak, kada je skupina od oko 35 Grka napravila blokadu na cesti na izlazu iz Pireja i kamenjem obasula autobus u kome je bilo pedesetak Ukrajinaca. Prema priopćenju policije, teško je ozlijeđen vozač autobusa, inače Grk, koji je izašao iz vozila u pokušaju da smiri huligane. Policija je navela da nitko od ukrajinskih navijača nije ozlijeđen u izgredu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙