FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska Kostajnica: u vlasti svi osim HDZ-a

HRVATSKA KOSTAJNICA, 10. lipnja 2005. (Hina) - Na konstituirajućojsjednici Gradskog vijeća Hrvatske Kostajnice, glasovima 9 vijećnika sliste koalicije SDP-HSS-HSLS, Nezavisne liste Tomislava Žličarića,HNS-a i HSP-a, za novog gradonačelnika izabran je Tomislav Paunović,nezavisni vijećnik s liste SDP-HSS-HSLS.
HRVATSKA KOSTAJNICA, 10. lipnja 2005. (Hina) - Na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Hrvatske Kostajnice, glasovima 9 vijećnika s liste koalicije SDP-HSS-HSLS, Nezavisne liste Tomislava Žličarića, HNS-a i HSP-a, za novog gradonačelnika izabran je Tomislav Paunović, nezavisni vijećnik s liste SDP-HSS-HSLS.

Protiv izbora gradonačelnika glasovalo je sedam vijećnika HDZ-a, stranke koja je na izborima dobila najviše glasova i vijećnika u Gradskom vijeću, ali su joj za formiranje izvršne vlasti nedostajala dva glasa.

Za predsjednika Gradskog vijeća izabran je vijećnik HSP-a Miroslav Jurić, predsjednik kostajničke podružnice HSP-a.

U novo Gradsko poglavarstvo izabrana su i dva člana HSS-a, te jedan član SDP-a, HNS-a i nezavisni vijećnik.

Hrvatska je Kostajnica u zadnja tri i pol mjeseca promijenila tri gradonačelnika, od kojih je jedan bio danas izabrani Paunović.

U Gradskom vijeću Hrvatske Kostajnice ukupno je 16 vijećnika: sedam je vijećnika HDZ-a, četiri s liste SDP-HSS-HSLS i peti s te liste koji je ušao u Vijeće kao pripadnik srpske nacionalne manjine prema Ustavnom zakonu o manjinama; dvojica vijećnika s Nezavisne liste Tomislava Žličarića, te po jedan iz HNS-a i HSP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙