FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: Predstavljena ideja za projekt naselja za starije osobe

RIJEKA,8. lipnja 2005.((Hina)) - Ideja za projekt naselja za starijeosobe nazvanog "Senior park" koje bi se, prihvatili li to jedinicalokalne samouprave, prvo trebalo graditi u Čavlima blizu Rijeke,predstavljena je na današnjem okruglom stolu u Rijeci.
RIJEKA,8. lipnja 2005.((Hina)) - Ideja za projekt naselja za starije osobe nazvanog "Senior park" koje bi se, prihvatili li to jedinica lokalne samouprave, prvo trebalo graditi u Čavlima blizu Rijeke, predstavljena je na današnjem okruglom stolu u Rijeci.

Autor ideje za ovaj projekt privatni poduzetnik Zdenko Kostić kazao je da bi, uz preduvjet prihvaćanja od jedinica lokalne samouprave, nakon realizacije "Senior parka" u Čavlima, projekt bio ponuđen i u ostalim djelovima Hrvatske.

Kostić je objasnio da "Senior park" ne bi bio dom za starije osobe, već naselje u kojem bi oni živjeli u svojim stanovima. Zainteresirani bi, naime, prodali svoj postojeći stan jedinici lokalne samouprave, a zauzvrat bi dobili apartman u senior parku. Razliku u vrijednosti stanova dobili bi budući stanovnici parka. Apartmani bi bili tipski, po 30 četvornih metara za jednu osobu i 40 četvornih metara za dvije osobe.

U naselju bi bile osigurane zajedničke službe za stanare te mogućnost sportsko-rekreacijskih aktivnosti. Apartmani bi, nakon smrti vlasnika koji nema izravnih nasljednika, pripali jedinici lokalne samouprave ili bi se iznajmljivali na rok od dvadeset godina budućim korisnicima. Po projekcijama, cijena četvornog metra bila bi oko 1100 eura. U prvoj fazi gradilo bi se 192 apartmana, a ukupno bi u naselju bilo mjesta za više od tisuću osoba.

Ako se pokrene gradnja, naselje bi trebalo biti dovršeno za 12 do 15 mjeseci, rekao je Kostić, za čiji su projekt interes za sada iskazali Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙