FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sjeverna Koreja opovrgnula da priprema nuklearni pokus (češki izaslanik)

SEUL, 25. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Sjevernokorejski dužnosniciopovrgnuli su da pripremaju nuklearni pokus, pošto su američki čelnicinedavno upozorili na tu mogućnost, izjavio je u srijedu češkiizaslanik koji se vratio iz posjeta toj zemlji.
SEUL, 25. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Sjevernokorejski dužnosnici opovrgnuli su da pripremaju nuklearni pokus, pošto su američki čelnici nedavno upozorili na tu mogućnost, izjavio je u srijedu češki izaslanik koji se vratio iz posjeta toj zemlji.

"Sjevernokorejski dužnosnici nazvali su apsurdnim informacije o nuklearnom pokusu", rekao je Lubomir Zaoralek, predsjednik donjeg doma češkog parlamenta u razgovoru za južnokorejsku novinsku agenciju Yonhap.

Izaslanik se zaustavio u Južnoj Koreji nakon četverodnevnog posjeta Sjevernoj Koreji, gdje se sastao s drugim čovjekom komunističkog režima Kimom Yongom-Namom, kao i s predsjednikom Vrhovne narodne skupštine Choeom Taeom-Bokom.

Lubomir Zaoralek je rekao kako je nakon razgovora u Sjevernoj Koreji siguran da diktatura želi krizu, nastalu zbog spekulacija oko njezina nuklearnog programa, riješiti na miran način.

Sjeverna Koreja od jesenas odbija sudjelovanje u četvrtom krugu pregovora u kojemu sudjeluju Južna Koreja, Kina, Sjedinjene Države, Japan i Rusija. Tri kruga pregovora održana su od 2003., ali nisu uspjeli razriješiti krizu koja traje od listopada 2002.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙