FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tokio: Nove sjevernokorejske bombe "izazov miru u svijetu"

TOKIO , 9. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Činjenica da je Sjeverna Korejaizvijestila kako namjerava nastaviti proizvodnju novih nuklearnihbombi predstavlja "izazov za mir u svijetu", rekao je u četvrtakglasnogovornik japanske vlade.
TOKIO , 9. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Činjenica da je Sjeverna Koreja izvijestila kako namjerava nastaviti proizvodnju novih nuklearnih bombi predstavlja "izazov za mir u svijetu", rekao je u četvrtak glasnogovornik japanske vlade.

Sjeverna Koreja ima zalihu nuklearnih bombi i još ih proizvodi, potvrdio je u srijedu u intervjuu američkoj televiziji ABC pomoćnik sjevernokorejskog ministra vanjskih poslova Kim Gye Gwan.

Na zahtjev japanskih novinara da komentira Kimovu izjavu, glasnogovornik japanske vlade Hiroyuki Hosoda odgovorio je kako "smatra da ona predstavlja izazov miru u svijetu".

"Sve zemlje svijeta surađuju kada je riječ o problemu zabrane širenja nuklearnog oružja. Japan nije izmijenio dosadašnje stajalište o potrebi jasnog rješenja toga problema tijekom šestostranih pregovora. Japan i SAD dijele isto stajalište o tome pitanju. Uvjereni smo da Kina, Rusija i Južna Koreja o tomu imaju isto mišljenje", rekao je.

Bijela kuća u utorak je izrazila nadu da će se Sjeverna Koreja uskoro ponovno priključiti šestostranim pregovorima o njezinu nukelarnom programu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙