FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Amerikanci i Sjevernokorejci sastali se u New Yorku

WASHINGTON, 6. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Američki i sjevernokorejskidužnosnici sastali su se u ponedjeljak u New Yorku kako bi pokušaliobnoviti pregovore o sjevernokorejskom nuklearnom programu, izjavio jeslužbeni predstavnik State Departmenta u Washingtonu.
WASHINGTON, 6. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Američki i sjevernokorejski dužnosnici sastali su se u ponedjeljak u New Yorku kako bi pokušali obnoviti pregovore o sjevernokorejskom nuklearnom programu, izjavio je službeni predstavnik State Departmenta u Washingtonu.

Službeni predstavnik Sean McCormack dodao je da se susret održao oko podneva i da je bio posvećen pitanjima "procedure".

Ovo je drugi put u nepunih mjesec dana da SAD koji se protivi održavanju bilateralnih pregovora s Pyongyangom, potiče kontakte u New Yorku sa Sjevernom Korejom preko svog ureda pri Ujedinjenim narodima.

Washington uporno traži da se pregovori s Pyongyangom, koji su u zastoju već skoro godinu dana, održavaju na multilateralnoj osnovi, uz sudjelovanje Kine, Južne Koreje, Japana i Rusije, kako bi uvjerili Sjevernu Koreju da odustane od nuklearnog oružja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙