FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki i sjevernokorejski dužnosnici susreli se prošlog tjedna

WASHINGTON,19. svibnja(Hina) - Američki dužnosnici susreli su seprošloga tjedna u New Yorku sa sjevernokorejskim dužnosnicima unastojanju da se Sjeverna Koreja vrati šesterostranim pregovorima onjezinu nuklearnom programu, javila je u četvrtak televizija CNN.
WASHINGTON,19. svibnja(Hina) - Američki dužnosnici susreli su se prošloga tjedna u New Yorku sa sjevernokorejskim dužnosnicima u nastojanju da se Sjeverna Koreja vrati šesterostranim pregovorima o njezinu nuklearnom programu, javila je u četvrtak televizija CNN.

Do susreta u predstavništvu Sjeverne Koreje u Ujedinjenim narodima došlo je u vrijeme zabrinutosti oko mogućih priprema Pjongjanga za podzemnu probnu nuklearnu eksploziju.

Glasnogovornik Bijele kuće Trent Duffy kazao je novinarima kako je susret održan prošloga petka na radnoj razini bio prigoda da se "izravno ponovi poruka da se Sjevernokorejanci trebaju vratiti šesterostranim pregovorima bez uvjeta kako bismo mogli slijediti politiku (Korejskog) poluotoka slobodnog od nuklearnog oružja", prenio je CNN.

Sjevernoj Koreji nisu ponuđeni nikakvi novi poticaji kao uvjet za povratak pregovorima na koje se odbija vratiti još od lipnja 2004., rekao je Duffy.

Sjedinjene Države inzistiraju da se razgovori odvijaju u okviru šesterostranih pregovora i ne žele izravno razgovarati sa Sjevernom Korejom.

Ovo je prvi put od prosinca prošle godine da je iskorišten kanal u New Yorku.

Sjedinjene Države, Kina, Južna Koreja, Japan i Rusija nastoje uvjeriti Sjevernu Koreju da se vrati pregovorima šest zemalja usmjerenim na obustavljanje Pyonyongova programa nuklearnog oružja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙