FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gospić: Istraga o navodnom silovanju američke košarkašice pri kraju

GOSPIĆ, 10. lipnja 2005. (Hina) - U istrazi o navodnom pokušajusilovanja američke košarkašice u Gospiću danas je na tamošnjemŽupanijskom sudu saslušan posljednji svjedok, pa braniteljosumnjičenog Josipa Mraovića (57) i tužitelj očekuju da će istražnisudac zaključiti istragu i predmet uputiti državnom odvjetništvu naodluku.
GOSPIĆ, 10. lipnja 2005. (Hina) - U istrazi o navodnom pokušaju silovanja američke košarkašice u Gospiću danas je na tamošnjem Županijskom sudu saslušan posljednji svjedok, pa branitelj osumnjičenog Josipa Mraovića (57) i tužitelj očekuju da će istražni sudac zaključiti istragu i predmet uputiti državnom odvjetništvu na odluku.

Iskaz istražnom sucu dao je I. B. kojega je za svjedoka predložilo Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci.

"Svjedok koji je u kritičnom trenutku kao gost boravio u gospićkom hotelu 'Ante', kada je njegov vlasnik Josip Mraović navodno pokušao silovati košarkašicu, nema nikakvih spoznaja o tome i ne tereti osumnjičenog", istaknuo je nakon saslušanja njegov branitelj Zvonimir Hodak. Hodak smatra da bi tužiteljstvo trebalo odbaciti prijavu protiv njegovog branjenika jer, kako tvrdi, u istrazi nije pružen niti jedan dokaz da se zločin dogodio.

Hodak je posebno istaknuo da niti jedan svjedok nije teretio Mraovića te da je i vještačenje bioloških tragova potvrdilo da između Mraovića i navodne žrtve nije bilo nikakvog kontakta.

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Rijeci Darko Karlović ocijenio je da će nakon današnjeg saslušanja istražni sudac najvjerojatnije zaključiti istragu i spis dostaviti na razmatranje državnom odvjetništvu, jer nijedna strana nije predložila daljnji dokazni postupak.

Josip Mraović uhićen je 14. travnja zbog sumnje da je dan ranije u svom gospićkom hotelu silovao 28-godišnju američku državljanku. Pušten je nakon saslušanja, a gospićko Županijsko državno odvjetništvo nije tražilo njegovo pritvaranje. Tek nakon što je predmet preuzelo riječko tužiteljstvo zatražen je pritvor, pa je 22. travnja ponovno uhićen i pritvoren, a protiv njega je pokrenuta istraga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙