FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Državno će tužiteljstvo "uskoro" podignuti i druge optužnice protiv Hodorkovskog

MOSKVA, 31. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Rusko državno tužiteljstvoizvijestilo je u utorak da će protiv bivšeg direktora Jukosa MihailaHodorkovskog i njegova suradnika Platona Lebedeva koji su istog danaosuđeni na devet godina zatvora, "uskoro" podignuti nove optužnice usvezi s istragom o pranju novca.
MOSKVA, 31. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Rusko državno tužiteljstvo izvijestilo je u utorak da će protiv bivšeg direktora Jukosa Mihaila Hodorkovskog i njegova suradnika Platona Lebedeva koji su istog dana osuđeni na devet godina zatvora, "uskoro" podignuti nove optužnice u svezi s istragom o pranju novca.

"Istražitelji uskoro predviđaju da će objaviti novu točku optužnice protiv Mihaila Hodorkovskog i Platona Lebedeva" u sklopu istrage o "legalizaciji novca stečenog na nezakonit način", a tiče se "više milijarda rubalja", izjavio je za AFP službeni predstavnik tužiteljstva, potvrdivši tako vijest od 13. svibnja.

Dana 13. svibnja tužiteljstvo je objavilo da provodi više istraga na kojima bi se mogle temeljiti nove optužnice protiv tvrtke Jukos i njezinih čelnika.

Tužiteljstvo je odlučno opovrgnulo da postoji "bilo kakav politički motiv" u suđenju bivšem direktoru i osnivaču ruske naftne tvrtke Mihailu Hodorkovskom.

Hodorkovski i Lebedev su u utorak osuđeni na devet godina zatvora zbog prijevare i utaje poreza "velikih razmjera, u organiziranoj zločinačkoj skupini".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙