FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Hrvatskoj 11 tvrtki s dozvolom za fiksnu telefoniju

ZAGREB, 8. lipnja 2005. (Hina) - U Hrvatskoj trenutno 11 tvrtki imadozvolu za djelatnost fiksne telefonije, odnosno uz 'stari' T-HT ideset novih tvrtki, zadnji su podaci Hrvatske agencije zatelekomunikacije.
ZAGREB, 8. lipnja 2005. (Hina) - U Hrvatskoj trenutno 11 tvrtki ima dozvolu za djelatnost fiksne telefonije, odnosno uz 'stari' T-HT i deset novih tvrtki, zadnji su podaci Hrvatske agencije za telekomunikacije.

Vijeće Hrvatske agencije za telekomunikacije od kraja prošle godine do početka lipnja ove godine je izdalo devet dozvola za javne govorne usluge u nepokretnoj mreži, a sve su, kako se danas doznaje iz Ureda predsjednika Vijeća Agencije Gašpera Gaćine, dodijeljene za državnu razinu i na razdoblje od 30 godina.

Prije sniženja cijene naknade odnosno krajem prošle godine dozvole za fiksnu telefoniju po cijeni od 8 milijuna kuna dobile su tvrtke Optima Telekom iz Zagreba (dozvola izdana 19. studenoga 2004.) te Portus iz Splita (dozvola 17. prosinca 2004.).

Nakon njih, sve tvrtke koje su dobile dozvolu platile su naknadu od 20 tisuća kuna, što je cijena naknade po pravilniku iz veljače ove godine.

Zadnje dvije dozvole Vijeće je dodijelilo 1. lipnja i to tvrtkama VM Telekom iz Rijeke te Metronet Telekomunikacijma iz Zagreba.

Dozvole su dobile nakon veljače i tvrtke Iskoninternet, Voicecom, Vodatel, Nexcom (odnosno Odvjetnički ured Vukmir) te Amis Telekom.

Osim njih, napominju iz Agencije, dozvolu za fiksnu telefoniju ima i Divan iz Zagreba.

T-HT je od strane Agencije proglašena i operaterom sa znatnijom tržišnom snagom u fiksnoj telefoniji te od nje većina novih operatera "mora" iznajmljivati infrastrukturu te potpisati ugovore o međupovezivanju (interkonekciji) i druge, kako bi uopće mogli početi raditi.

Sukladno odlukama Vijeća Agencije tvrtke koje su dobile dozvole obvezne su započeti obavljanje telekomunikacijskih usluga i djelatnosti najkasnije godinu dana od dana izdavanja dozvole.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙