FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan ugovor o izgradnji plinovoda Zagreb istok-Kutina

ZAGREB, 12. svibnja 2005. (Hina) - Ugovor o izgradnji magistralnogplinovoda Zagreb istok-Kutina, vrijedan 71,6 milijuna kuna, potpisalisu danas u Zagrebu direktor Plinacro-a Damir Karačić i, u imekonzorcija domaćih tvrtki, predsjednik Uprave Monter-strojarskihmontaža Nevenko Meštrović.
ZAGREB, 12. svibnja 2005. (Hina) - Ugovor o izgradnji magistralnog plinovoda Zagreb istok-Kutina, vrijedan 71,6 milijuna kuna, potpisali su danas u Zagrebu direktor Plinacro-a Damir Karačić i, u ime konzorcija domaćih tvrtki, predsjednik Uprave Monter-strojarskih montaža Nevenko Meštrović.

Plinovod Zagreb istok-Kutina duljine je 67 kilometara, a rok za njegovu izgradnju je 180 dana.

Taj plinovod, promjera 600 milimetara, radnog tlaka 75 bara, nastavak je magistralnog plinovoda Kutina-Slavonski Brod (108 kilometara), kojega također grade domaće tvrtke i čija je izgradnja, kako je istaknuto, u poodmakloj fazi.

Ta dva plinovoda dio su Plinacro-ove grupe projekta srednje i istočne Hrvatske, za što je u razdoblju 2002.-2007. predviđeno 725 milijuna kuna, a direktor Plinacro-a očekuje da se ove godine ugovore i realiziraju svi projekti iz te grupe.

Za plinovode Kutina-Slavonski Brod i Zagreb istok-Kutina utrošeno je oko 400 milijuna kuna, uskoro se očekuje ugovaranje i plinovoda kroz Zagreb (obilaznica Zagreb) vrijednosti oko 100 milijuna kuna, do kraja ovog mjeseca i ugovor za sustav prikupljanja podataka i upravljanje plinskom mrežom, kazao je Karačić.

U toj je grupi i plinofikacija Baranje, pa u ovoj godini preostaje ugovoriti i radove na plinovodu Belišće-Osijek, vrijednosti oko 76 milijuna kuna, objasnio je.

Karačić posebno ističe i kako su sve poslove na projektiranju, kao i izvođenju radova, nakon međunarodnih natječaja, dobile i odradile domaće tvrtke, a iz uvoza su jedino cijevi i dio opreme.

Poslovnu udrugu koja će, uz Monter-strojarske montaže, raditi na izgradnji plinovoda čine i Enikon, Monting-PIM, Montmontaža-NEP, ZM-Montag, STSI i Konstruktor Inženjering.

Oba ta magistralna plinovoda dio su pak novog 75-barskog transportnog sustava Pula-Karlovac-Zagreb-Slavonski Brod-Donji Miholjac, ukupne duljine gotovo 500 kilometara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙