FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OMV sklopio ugovore o transportu ruskog plina u zapadnu Europu

BEČ, 17. svibnja 2005. (Hina/APA) - Austrijski naftni i plinski koncernOMV objavio je u utorak da je proteklog vikenda sklopio s ruskimGazpromom nove ugovore o transportu 4,4 milijarde prostornih metarazemnog plina godišnje iz Rusije u zapadnu Europu u razdoblju od 2007.do 2027.
BEČ, 17. svibnja 2005. (Hina/APA) - Austrijski naftni i plinski koncern OMV objavio je u utorak da je proteklog vikenda sklopio s ruskim Gazpromom nove ugovore o transportu 4,4 milijarde prostornih metara zemnog plina godišnje iz Rusije u zapadnu Europu u razdoblju od 2007. do 2027.

Austrijska kompanija proširit će za potrebe tog posla plinovod West-Austria-Gaspipeline (WAG) na potezu Baumgartena u Donjoj Austriji do Burghausena na njemačkoj granici, i izdvojiti za tu svrhu 260 milijuna eura.

Kapacitet WAG-a trebao bi biti proširen u tri faze sa sedam na 11 milijardi kubičnih metara plina a radovi su počeli već ove godine. U prvoj će fazi 2007. godišnji kapacitet plinovoda biti proširen za 1,9 milijardi prostornih metara plina, u drugoj fazi u 2008. za 0,6 milijardi te u trećoj, 2011. za 1,44 milijarde prostornih metara plina.

Ugovor predstavlja novi značajan korak u gotovo 40-godišnjoj suradnji OMV-a i Gazproma, izjavio je izvršni direktor austrijske kompanije Wolfgang Ruttenstorfer, dodajući da taj posao predstavlja značajan doprinos dugogodišnjoj sigurnoj opskrbi Europe zemnim plinom.

OMV već sada prevozi oko 50 milijardi prostornih metara plina godišnje kroz svoju mrežu plinovoda u Austriji, pri čemu tranzitni volumen s odredištem u zapadnoj, istočnoj i južnoj Europi iznosi 43 milijarde kubičnih metara plina godišnje, ističe Ruttenstorfer.

Do 2008. austrijska kompanija želi po njegovim riječima utvrditi svoju poziciju važnog isporučitelja plina u srednjoj Europi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙