FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rice izrazila nadu da će Iran nastaviti pregovore s EU

WASHINGTON, 12. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Američka državna tajnicaCondoleezza Rice u četvrtak je izrazila nadu da će Iran nastavitipregovore s trima europskim zemljama o svojem nuklearnom programu,istodobno podsjećajući kako u slučaju neuspjeha pregovora i daljeostaje mogućnost sankcija Vijeća sigurnosti UN Teheranu.
WASHINGTON, 12. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Američka državna tajnica Condoleezza Rice u četvrtak je izrazila nadu da će Iran nastaviti pregovore s trima europskim zemljama o svojem nuklearnom programu, istodobno podsjećajući kako u slučaju neuspjeha pregovora i dalje ostaje mogućnost sankcija Vijeća sigurnosti UN Teheranu.

"Vijeće sigurnosti ostaje i dalje kao mogućnost ako Iranci ne budu poštovali svoje obveze, ali mi se još nadamo da će oni shvatiti gdje su" i nastaviti pregovore, izjavila je Rice tijekom saslušanja pred senatskim povjerenstvom za proračun.

Istaknula je "izvrsnu suradnju" Francuske, Njemačke i Velike Britanije, koje sudjeluju u pregovorima s europske strane i SAD, koje nemaju izravnih kontakata s Iranom.

"Mi podržavamo pregovore europske trojke s Irancima, koje smo pozvali da iskoriste priliku koju im nude Europljani kako bi pokazali da poštuju svoje međunarodne obveze", dodala je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙