FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osam filmova na Međunarodnom Dubrovnik Film Festivalu

ZAGREB, 13. svibnja 2005. (Hina) - U programu ovogodišnjeg 3.Međunarodnog Dubrovnik Film Festivala, koji će se održati od 25. do29. svibnja, bit će prikazano osam hrvatskih filmova od kojih se njihsedam natječe za jednu od festivalskih nagrada.
ZAGREB, 13. svibnja 2005. (Hina) - U programu ovogodišnjeg 3. Međunarodnog Dubrovnik Film Festivala, koji će se održati od 25. do 29. svibnja, bit će prikazano osam hrvatskih filmova od kojih se njih sedam natječe za jednu od festivalskih nagrada.

Izbornik hrvatskih filmova za ovogodišnji festival mladi je hrvatski redatelj Vlado Gojun, priopćeno je danas iz Press ureda Festivala.

U kategoriji cjelovečernjeg filma bit će prikazan film "Oprosti za kung fu" redatelja Ognjena Sviličića.

U kategoriji dokumentarnog filma bit će prikazano šest filmova: "Purgatorij" redatelja Zdravka Mustaća, "Od jutra do maraka" redatelja Dražena Žarkovića, "Izgubljeno blago" redatelja Branka Ištvančića, "Sve 5" redateljice Dane Budisavljević, "Park" redatelja Saše Bana i "Dobro došao kući, brate" redateljice Ivone Juke.

Nagrađivani hrvatski film "Ta divna splitska noć" redatelja Arsena Antuna Ostojića bit će prikazan izvan konkurencije.

U programu "Croatia focus" bit će prikazana retrospektiva igranih i animiranih filmova Vatroslava Mimice.

U Dubrovniku će za vrijeme trajanja festivala boraviti oko 50 gostiju - filmskih kritičara, novinara i predstavnika medija, producenata, distributera, filmskih radnika i umjetnika.

Osnovna je ideja Međunarodnog Dubrovnik Film Festivala promocija hrvatskog filma i filmskih umjetnika međunarodnoj publici i medijima, kao i promocija međunarodnog filma domaćoj publici i medijima, priopćeno je iz Press ureda Festivala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙