FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čačić vjeruje u uspjeh "antiglavaševske koalicije"

OSIJEK,9. lipnja 2005.(Hina) - Predsjednik Središnjeg odbora Hrvatskenarodne stranke (HNS) Radimir Čačić rekao je večeras na konferencijiza novinare u Osijeku kako vjeruje da će izvršnu vlast u Osijeku iOsječko-baranjskoj županiji uspjeti formirati tzv. antiglavaševskakoalicija, u okviru koje će biti i HNS.
OSIJEK,9. lipnja 2005.(Hina) - Predsjednik Središnjeg odbora Hrvatske narodne stranke (HNS) Radimir Čačić rekao je večeras na konferenciji za novinare u Osijeku kako vjeruje da će izvršnu vlast u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji uspjeti formirati tzv. antiglavaševska koalicija, u okviru koje će biti i HNS.

"Mi ćemo biti dio te koalicije, bez obzira koliko nam to načelno bilo neprihvatljivo, jer u HNS-u imamo izričit stav da ne koaliramo s HDZ-om i HSP-om u situacijama u kojima bi na bilo koji način podržavali njihov dolazak na vlast, ali ovdje smo u više-manje neutralnoj poziciji, kao dio jedne koalicije" (HNS-LS-SBHS-ZH), rekao je Čačić.

U Županijskoj skupštini Nezavisna lista Branimira Glavaša osvojila je 14 mjesta, HSP, s kojim je Glavaš dogovorio postizbornu koaliciju, ima 8 vijećnika; a u "antiglavaševskoj kolaicji" o kojoj govori Čačić, bili bi: koalicija SDP-HSS s 8 vijećničkih mjesta, koalicija HDZ-HSLS sa sedam vijećnika, koalicija HNS-LS-SBHS-Zeleni Hrvatske sa četiri vijećnika, HSU s tri i SDSS također s tri vijećnika.

Čačić je ustvrdio da je Hrvatska narodna stranka utrostručila broj vijećničkih mandata u odnosu na lokalne izbore 2001. i da je, uz HSP, jedina stranka koja bilježi "ogroman rast po broju vijećnika, dok sve druge stranke imaju značajan pad".

Na konferenciji za novinare Čačić je ustvrdio da HNS nigdje, pa ni u Osijeku, nije čimbenik nestabilnosti, kako nema ni jednog slučaja prebjega, niti primjera napuštanja predizbornih koalicija, te da stranka ne trguje mandatima koje je dobila u koalicijama.

Ocijenio je kako su se posljednji lokalni izbori "pretvorili u nešto što nikada do sada nismo imali": situaciju u kojoj se politička trgovina "odvija bez ikakvih kriterija".

"Tomu je, bez ikakve sumnje, pridonio pokušaj SDP-a da, stupanjem u koaliciju s HSS-om, bipolarizira scenu, što se pokazalo potpunim promašajem", smatra Čačić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙