FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjedništvo zagrebačkog HNS-a bez zaključaka o odgovornosti za rezultate izbora

ZAGREB, 23. svibnja 2005. (Hina) - Predsjedništvo zagrebačkeorganizacije HNS-a na večerašnjoj sjednici nije donijelo konkretnezaključke ni preporuke, a odluku o tome tko bi trebao snositiodgovornost za rezultate lokalnih izbora prepustit će Gradskom vijećuHNS-a, izjavio je večeras glasnogovornik stranke Boris Blažeković.
ZAGREB, 23. svibnja 2005. (Hina) - Predsjedništvo zagrebačke organizacije HNS-a na večerašnjoj sjednici nije donijelo konkretne zaključke ni preporuke, a odluku o tome tko bi trebao snositi odgovornost za rezultate lokalnih izbora prepustit će Gradskom vijeću HNS-a, izjavio je večeras glasnogovornik stranke Boris Blažeković.

Iako su neki mediji najavili da će, zbog lošeg rezultata na izborima za zagrebačku Skupštinu, predsjednica stranke Vesna Pusić Predsjedništvu HNS-a sutra ponuditi svoju ostavku, u vrhu HNS-a to oštro opovrgavaju, ističući kako "to ne bi bilo oportuno za stranku".

Tu je mogućnost danas odbacila i sama Vesna Pusić, koja je novinarima u Saboru kazala kako će Predsjedništvu sutra ponuditi tek strategiju razvoja stranke za iduće razdoblje.

Na pitanje hoće li itko snositi odgovornost za izborni poraz u Zagrebu, u kojem je HNS s deset spao na svega četiri vijećnička mandata u Gradskoj skupštini, Pusić je odgovorila potvrdno.

U stranci se doznaje da vrh HNS-a Vesnu Pusić ne smatra odgovornom za loš izborni rezultat u Zagrebu. Smatraju, naprotiv, da bi HNS prošao daleko gore da izbornu listu nije nosila predsjednica stranke, a krivca za pad popularnosti HNS-a u Zagrebu vide u lošem funkcioniranju gradske organizacije.

O tome tko je odgovoran za izborni podbačaj odlučit će Gradsko vijeće HNS-a, na sjednici koja bi se, po Blažekovićevim riječima, trebala održati u idućih desetak dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙