FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 12. svibnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati
ZAGREB, 12. svibnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

OSIJEK -Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Ivo Sanader izjavio je sinoć u Osijeku kako je HDZ stranka koja ne sanja, nego ostvaruje budućnost, te pozvao birače da na lokalnim izborima daju glas koaliciji HDZ-HSLS i tako zajamče budućnost Osijeka i Osječko-baranjske županije, ali i Republike Hrvatske. Na središnjem predizbornom skupu koalicije HDZ-HSLS za Osječko-baranjsku županiju i grad Osijek Sanader je podsjetio da je HDZ "ostvario najveće ciljeve hrvatskog naroda, hrvatsku samostalnost i slobodu, samostalnu i suverenu RH". Sanader je istaknuo da su županije "važne radi integracije Hrvatske" te da hrvatska Vlada djeluje na dobrobit svih hrvatskih krajeva, jer želi njihov ravnomjeran razvoj.

ZAGREB - Pod geslom "Izaberimo grad" Hrvatska narodna stranka (HNS) sinoć je na Trgu bana Jelačića predstavila svoj program i kandidate s liste HNS-LS za zagrebačku Gradsku skupštinu koju vodi HNS-ova kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Vesna Pusić. "U HNS-u imamo snage, ideja i sposobnosti da nakon odlaska stare, klasične industrije nastavimo razvoj Zagreba u ritmu velikog grada i stvorimo nešto novo", rekla je Vesna Pusić okupljenima na Trgu bana Jelačića. Navela je da je za uspješnost jednog grada važan razvoj obrazovanja i kulture putem kojih će se osigurati stvaranje novih radnih mjesta i Zagreba u cjelini kao postindustrijskog grada.

SPLIT - Predsjednik Hrvatskog bloka (HB) Ivić Pašalić jučer je u Splitu na predstavljanju kandidata koalicije stranaka "Hrvatske unije" rekao da je predložena proširena optužnica haškoga tužiteljstva protiv generala Markača i Čermaka udar na same temelje hrvatske države te da su time "sve maske pale". Na skupu koalicije HČSP, HB, HDRS, HD i HIP-a za grad Split i Splitsko-dalmatinsku županiju Pašalić je pozvao premijera, predsjednika Sabora i ministricu pravosuđa da, budući da su pozivali generala Gotovinu da se preda Haagu i dokaže svoju nevinost, sami dragovoljno odu pred Međunarodni sud i tako dokažu svoje domoljublje, a tamo svoju nevinost i istinu o Domovinskom ratu. Tom optužnicom je, kako je rekao, Carla del Ponte optužila i njih same.

KARLOVAC -Potpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac rekao je sinoć u Karlovcu da se bez suradnje s tom strankom vlast neće moći formirati u šest županija.Nakon nedjeljnih izbora vlast se neće moći formirati u Šibensko-kninskoj, Sisačko-moslavačkoj, Karlovačkoj, Ličko-senjskoj, Osječko-baranjskoj i Vukovarsko srijemskoj županiji "bez suradnje s SDSS-om", rekao je Pupovac na predstavljanju kandidacijske liste SDSS-a za Skupštinu Karlovačke županije i nezavisne liste Vladimira Funduka za karlovačko Gradsko vijeće. Pupovac je istaknuo da kandidati SDSS-a nakon izbora trebaju doprinositi razvoju političke demokracije u Hrvatskoj tako "da više nitko Hrvatsku ne može plašiti Srbima i obratno".

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac izjavio je sinoć da je Ministarstvo pripremilo nagodbe po kojima će se zaposlenicima u osnovnim i srednjim školama isplatiti novac koji im država duguje za smjenski rad. U isplatu su uključeni i sudski troškovi, ali ne i kamate, a zaposlenici će dobiti pojedinačno od 6,5 do 9 tisuća kuna. Imamo nagodbu za zaposlenike koji su pokrenuli sudski postupak i nagodbu za zaposlenike koji nisu pokrenuli sudski postupak, rekao je ministar Primorac za HTV-u. Predsjednik Hrvatskog školskog sindikata "Preporod" Željko Stipić negativno je ocijenio Primorčev potez izrazivši bojazan da je riječ o predizbornoj akciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙