FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS u Zagrebu: Izaberimo grad

ZAGREB, 11. svibnja 2005. (Hina) - Pod geslom "Izaberimo grad"Hrvatska narodna stranka (HNS) večeras je na Trgu bana Jelačićapredstavila svoj program i kandidate s liste HNS-LS za zagrebačkuGradsku skupštinu koju vodi HNS-ova kandidatkinja za zagrebačkugradonačelnicu Vesna Pusić.
ZAGREB, 11. svibnja 2005. (Hina) - Pod geslom "Izaberimo grad" Hrvatska narodna stranka (HNS) večeras je na Trgu bana Jelačića predstavila svoj program i kandidate s liste HNS-LS za zagrebačku Gradsku skupštinu koju vodi HNS-ova kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Vesna Pusić.

"U HNS-u imamo snage, ideja i sposobnosti da nakon odlaska stare, klasične industrije nastavimo razvoj Zagreba u ritmu velikog grada i stvorimo nešto novo", rekla je Vesna Pusić okupljenima na Trgu bana Jelačića.

Navela je da je za uspješnost jednog grada važan razvoj obrazovanja i kulture putem kojih će se osigurati stvaranje novih radnih mjesta i Zagreba u cjelini kao postindustrijskog grada.

"Strane će tvrtke odabirati upravo Zagreb za svoje sjedište, a ne primjerice Budimpeštu ili Beč, ukoliko stvorimo bolju kvalitetu života u našem gradu", ustvrdila je Vesna Pusić i dodala da je na svima zadaća da Zagreb gradimo na novim projektima koji donose jaki turizam, stanogradnju, kvalitetne kulturne projekte, bolje školstvo, znanost, informatizaciju i nove tehnologije.

Pritom je navela samo neke od HNS-ovih projekata u tom smislu, od Zagreba kao predvodnika tvz. Treće Europe i Zagreba na Savi do projekata osnivanja komunalne banke i rješavanja prometne situacije.

Predstavili su se i drugi kandidati s liste HNS-LS među kojima su na čelu Jozo Radoš, Stipe Tojčić, Alenka Košiša Čičin Šain, Vesna Leiner, Morana Paliković Gruden, Igor Kolman i drugi, dok im podršku na začelju daju i Paolo Magelli, Željko Vukmirica, Branko Ivanda i Relja Bašić.

Zagrepčani su se na HNS-ovom štandovima, od kojih je svaki predstavljao po jednu od 17 gradskih četvrti, danas mogli detaljnije upoznati i s HNS-ovim predstavnicima za vijeća gradskih četvrti i informirati o programima koje HNS nudi "za svaki kvart".

Osim nastupa XL banda i Zdenke Kovačićek, Zagrepčani su mogli uživati i u koncertu Massima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙